Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefta kebab marocký

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie514 kJ /
123 kcal
Bílkoviny4,22 g
Tuky1,68 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody. Krok 2: Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a rozmixujte. Na závěr vhoďte lístky růže, použijete-li je. Textura záleží na Vás. Krok 3: Smíchejte mleté maso, koření a bylinkovou pastu. Případně osolte. Hněťte klidně 2 minuty. Zabalte do potravinové folie a nechte uležet v lednici hodinu, dvě. Krok 4: Gril, grilovací pánev potřete olejem. Obalte špejle, grilovací jehly (tak 9 cm šištička) a grilujte, otáčejte, 10 min. Dejte grilovat cibuli, rajče rozpulte a ogrilujte asi 2 minuty. Krok 5: Podávejte horké s přílohami.

Zveřejněno 19. 8. 2018

Poznámka autorky Karolina09

Obdobný, tedy spíš stejný pokrm mají v jedné libanonské restauraci a říkají mu kafta halebiyeh. Také lze ochucené mleté jednoduše opéci jako placičky na pánvi. Kafta je dobrá i ze skopového (pečlivě odblaněného a zbaveného tuku), to doporučuji navýšit množství koření a bylinek klidně o polovinu a nechat déle uležet tak 6 hodin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefta kebab marocký

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4ZX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefta kebab marocký

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4ZX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tonja: Staci si udelat vylet do Bulhaska, navstivit Udoli ruzi a mate vystarano. Tamni ruzovy olej a voda patri k tem nejkvalitnejsim a nejvyhledavanejsim na svete ;-)

Karolina09: Skořice se do masových jídel v Maroku dává celkem běžně. O plátcích růží nevím, ale mí známí Maročané mluvili občas o "růžové vodě", prý se v Evropě téměř nedá sehnat. To by měl být jakýsi výtažek z květů růží. Někde jsem však četl, že používání okvětních plátků růží v gastronomii má snad původ v Persii (dnešní Írán).

Miluji tyhle exotické recepty ;-):yes:.. Ta skořice je hodně zajímavá ;-)

Jana Dorazinová-Remková: v receptu marockém, myslím, ta skořice a růže není, je v libanonském. Nejsem si jista v kterém. V každém případě koření ras-el-hanout (směs koření domu - co kuchař, dům, rodina jiné). Míchám si koření v těchto poměrech a složení, ale není to tak striktní. Může se ještě přidat 1/4 lžičky mletého nového koření a jeden drcený hřebíček. I taková sekaná je moc dobrá, ale přidat vajíčko

Tématické fráze:
kefta, kebab koření složení, kebab složení, libanonský kebab, kebab -složení suroviny, složení koření na kebab, kebab recept, skopový kebab recept, koreni na kebab složení, skopový kebab, složení hovězího masa na kebab, marocký tažin ze skopového masa, marocký tažin ze skopového masa, kafta halebiyeh recept česky, kebab složení koření, keftaki, marocky kebab recept, kebab skopovy, kafta kebab, kebab mleté hovězí petrže recept

Suroviny:
cibule, koriandr, petrželka hladkolistá, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, vločky, pepř mletý, skořice mletá, sůl, olej, cibule, rajče, salát, salát, chléb pita

Přidat fotografie receptu