Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaná cuketová kolečka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme, ale neloupeme a nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Je zbytečné předem solit a nechávat vypotit. Hned obalujeme v polohrubé mouce, osolených rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok 2: Ve větším plechu v troubě necháme rozehřát řepkový olej, který by měl ve slabé vrstvě pokrývat celý plech. Pak na něj vkládáme obalená kolečka cukety a pečeme cca na 170 stupňů Celsia do zlatova. Nutno je alespoň jednou při pečení otočit. Krok 3: Před podáváním je ještě posolíme a servírujeme nejlépe s vařenými bramborami a bylinkami. Kdo má rád, může přidat i tatarku.

Zveřejněno 21. 8. 2018

Poznámka autorky Ivana K.

Kdo chce mít lehce zdravější verzi, obalí kolečka cukety v najemno rozdrcených kukuřičných lupínkách Cornflakes a nebo smíchá půl na půl se strouhankou. Oboje funguje a chutná velmi dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaná cuketová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4Qp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaná cuketová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4Qp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pridavam fotku aj ja mojich cukiet,nenechavam vypotit,len nakrajam osolim,a obalujem cukety.Vedla cukety su aj vyprazane olomoucke syrecky a je to fakt dobrota.:yes::yes::yes::yes:

Děkuji :-D

Pekne pripravené kolieska, páči sa mi, že konečne je niekto zástancom "nepotenia" cukety. :yes: Máš u mňa veľký bodisko. :yes::-D;-)

mtvrdikova: Cukety, baklažány ...sa nemajú nechávať potiť. Cuketa nie je dyňa ani tekvica, má sa zberať malá, do veľkosti cca 25 cm. Vtedy tej "vody" neobsahuje také množstvo, ako prerastená cuketa. Dobre otrhnutá cuketa nemá vo vnútri semená, ani začínajúce. K tej "vode": nie je to len voda, ktorú dostaneš z cukety, ale aj minerály a vitamíny, ktoré obsahuje a ktoré su v tej vode rozpustné. A kvôli tomu vlastne zeleninu konzumujeme. To najhodnotnejšie vlastne zo zeleniny zlikvidujeme. Niekto by možno namietal, že je to kvôli tomu, že môže byť horká. Nemôže, pokiaľ má pri raste dostatok vody, podobne ako uhorka. Pestujem cukety od r.1986, aj mne občas prerastie, ale ešte za ten čas som nemala ani tú prerastenú horkú.
Takže nie, nie je to potrebné.
To isté platí o šúpaní cukety, skoro všetky minerály sú v šupke, takže nešúpať. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
obalovaná cuketa, obalované cukety, obalovaná cuketa recept, obalovana cuketa v troube, cuketa obalovaná, recept na obalovanou cuketu, recepty cuketa obalovaná, obalovana cuketa recepty, obalena cuketa recept, obžalována cuketa, obalena cuketa ve strouhance, obalená cuketová kolečka, cukera obalovaná, obalovaná a cuketa, cukety obalovane, cuketa obalema v kefiru, recepty z cukety obalovana, recepty obalovana cuketa, obalované cuketové placky, cuketa obalena v lipínkach pecena v troube

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, strouhanka, olej řepkový, sůl, brambory, petrželka

Přidat fotografie receptu