Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová lučina s křupavými bramborami

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 088 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny26,92 g
Tuky116,33 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy11,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny. Necháme je zchladnout. Krok 2: Lučinu vyšleháme se zbytkem másla, smetanou a hořčicí. Přidáme studené žampiony a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a necháme uležet. Krok 3: Studené brambory oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Můžeme je usmažit na oleji do zlatova. Taky je můžeme uložit v jedné vrstvě na plech a pokapané olejem upéct v troubě do křupava. V obojím případě solíme až na hotové. Krok 4: Horké a křupavé brambory podáváme s ochucenou lučinou a třeba studeným mlékem. Jinak je pomazánka dobrá s pečivem nebo na jednohubky.

Zveřejněno 23. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová lučina s křupavými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ly7g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová lučina s křupavými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ly7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Taky vyzkoušíme.:-K<3

Ukládám do oblíbených

Zajímavý nápad :-)

Moc hezký recept<3:-KZ Lučiny máme rádi pomazánky,ale přidat žampiony mě ještě nenapadlo:-8Přidávám je do tatarské omáčky:-)

Anna Kocikova: :-K:-K:-)

Děkuji všem :-):-K

Taky se mi moc líbí pomazánka,chce to vyzkoušet,tak jen koupit lučinu a zkusím,houby máme taky moc rádi;-):yes:

Vynikající nápad. Já dělám dětem domácí lučinu běžně podle https://www.pomodo.cz/recepty (domácí lučina) a od té doby si na kupovanou ani nevzpomněli :yes:;-)

téééda, miluju houby, ale udělat houbový dip mě nenapadlo :-O, super, určitě vyzkouším:-):-K:yes:

casino: to teda, fakt super nápad:-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
žampiony s lučinou, recepty s lučinou

Suroviny:
lučina, máslo, smetana zakysaná, žampióny, cibule šalotka, hořčice, kmín mletý, sůl, pepř, brambory, olej, sůl

Přidat fotografie receptu