Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s fíky ve švestkové omáčce

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 150 kJ /
1 470 kcal
Bílkoviny117,61 g
Tuky48,00 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy124,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtky. Dáme do hlubšího hrnce, přidáme jalovec, skořici, badyán, med, citrónovou kůru, špetku soli a zalijeme vodou. Necháme dusit za občasného míchání při mírné teplotě, cca půl hodiny nebo déle, dokud se švestky nerozvaří. Poté přilijeme lžíci rumu a vaříme ještě 3-5 minut. Omáčku propasírujeme a dáme stranou. Krok 2: Mezitím předehřejeme troubu na 150°C. Maso osolíme, opepříme a na oleji zprudka necháme zatáhnout. Fíky nařízneme do křížku. Krok 3: Panenku dáme do zapékací misky spolu s fíky, celé pokapeme trochu olejem a pečeme v troubě asi 15 minut. Upečené maso necháme chvíli odpočinout, pak nakrájíme a podáváme s omáčkou a fíky. Jako přílohu jsem zvolila bramborové knedlíky.

Zveřejněno 5. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s fíky ve švestkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4rY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s fíky ve švestkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4rY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
omáčka z fíků, citronova omacka s jalovcem, vepřová panenka na švestkové omáčce, vepřová panenka s fíky, vepřové s fiky, vepřové maso s fiky, recept švestková omáčka k masu, omáčka z čerstvých fíků, vepřová panenka se švestkovou omáčkou a gnocchi, povidlová omáčka, maso na švestkové omáčce, panenka a švestková omáčka, maso ve švestkové omáčce, vepřová penenka na švestkové omáčce, vepřová panenka ve švestkové omáčce, fiky s masem recept

Suroviny:
panenka vepřová, olej, sůl, pepř, fíky čerstvé, švestky, voda, jalovec, badyán, skořice mletá, med, kůra citronová, sůl, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu