Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík smažený v troubě

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem - klidně tam můžou být kousky sádla. Krok 2: Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme ho do pekáčku a polijeme rozpuštěným sádlem. Krok 3: Pekáček přikryjeme víkem a dáme do rozpálené trouby. Necháme při 200-220 stupních cca 10-15 minut, než zavoní. Krok 4: Poté králíka polijeme mlékem, ztlumíme troubu na 150 stupňů a přikrytého pečeme, než je králík měkký. Každých cca 30 minut králíka z vrchní strany polijeme. Neotáčíme ho. Krok 5: Když je králík měkký, můžeme odklopit víko a zvýšit stupně na 200 (pro barvu). Krok 6: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 8. 9. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Výborný králík, původně recept pochází myslím od jedné mé tety, pak ho převzala babička a pak mamka.

Je důležité dát králíka do rozpálené trouby a prvních 10-15 minut ho nechat při vysokých stupních, potom stupně ztlumit a pomalu ho péct, než je měkký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík smažený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6J9Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík smažený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6J9Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Kulinarius: Díky za tip, nezní to špatně, bude to zase něco jiného :-). Nikdy jsem ho mdlého neměla, záleží i jak moc ho osolíte.

Ahoj, postup je pro mne nový. Vyzkoušel jsem a funguje to. Krusta z trojobalu zabrání vysušení. Přesto je výsledek mdlý. Doporučuji před využitím tohoto postupu stehna prošpikovat slaninou a do kapsičky, vytvořené řezem ke kosti vložit kousek sýru Niva.

Hezký večer, my králíka děláme na česneku, což je taky moc velká mňamka. Tohle je asi taky dobrota. Chci se zeptat, jak dlouho ho pečete po těch půl hodinách, co ho poléváte? Děkuji.

Alixe: To bude záležet na králíkovi, pokud je tužší, bude vyžadovat víc času. Naposledy jsem ho pekla přes dvě hodiny myslím, možná i 2h30m + potom bez víka. Ale je to orientační a záleží i na troubě, je třeba ho průběžně kontrolovat. Určitě si na něj nechte dostatek času, zaslouží si to:-K

Králík na česneku je vynikající, taky ho občas dělávám:yes:

Takhle dělávala králíka babička :yes:

Tématické fráze:
smazeny kralik, králík smažený, králík recepty, smazenykralik, smažený králík recept, kralik ve strouhance, recepty z králíka, smazeny kr, smažení řízků z králika v ttroubé, recept na smaženého králíka, smažené řízky z králíka, smažený řízek z králíka, králik na řízek v troubě, recept smažený králík, řízky z králíka v troubě, králík smažený na smetaně, králík smažený recept, jak dlouho pect kralika v troubě, smažený kralik v trobě, jak smazit rizky z kralika ?

Suroviny:
stehno králičí, sádlo, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, mléko

Přidat fotografie receptu