Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nedělní štola

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 429 kJ /
2 493 kcal
Bílkoviny57,70 g
Tuky44,15 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy457,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny, kromě mandlí a ořechů dáme do pekárny, zvolíme program pečení, základní, kůrka světlá. Po signálu přidáme ořechy a mandle. Krok 2: Ještě teplou upečenou štolu potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Zveřejněno 7. 7. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Pošli recept, paní Šárka Daňhelová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5qE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5qE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

blikni:;-);-)

Chválím - dneska byla štola na snídani. Sice mi z pekárny vypadl takový patvar :-)), ale chuťově byla super. :yes:

Moc dobré je přidat místo vanilkového cukru skořicový.

Vybusna, pravě to píšu-moje maminka pekla štolu, přišla tam určitě kostka másla, oříšky, rozinky, kand.ovoce a někdo dává i kousky čokolády.Pekla se cca 2-3týdny před Vánocemi a nechávala se uležet zabalená v celofánu v chladu, aby se rozležela a změkla.Určitě tu bude recept, je dosti známy, jako Drážďanská štola.Byla docela nízká a hutná.

jana+3lumpici....ale stola nebyva nadychana...stola je naopak tazke hutne cesto

Tak neví, na chuť dobrá, ale taková lepivá a dost hutná. Těšila jsem se na nadýchanou buchtičku a zase nic...asi přestanu péct v pekárně sladké, nikdy se to nepovede ;-( Taky těsta nebylo do plné pekárny, ale jen takový "bobek" takže ani tvar nebyl dokonalý, ale krásně na boku praskla a to já mám moc ráda. Jani, pomohlo by, kdybych dala napřed program těsto, pak vykynuté těsto hezky rozdělat do celého dna pekárny a pak upéct? Nebo jen "ohřát" a ještě nechat chvíli kynout a pak péct??? Jsem už z toho sladkého pečení nešťastná.....

Držíííím! mělo by to stačit!!

Jadi, dík, ale už se toho docela bojím. Moje pekárna peče asi hodinu, bude to stačit???? Asi to musím vyzkoušet,t akže mi, Jani, moc drž palečky :-K

Jana+3lumpici zkus do toho píchnout před dopečením a pokud se ti to ještě nebude zdát, přidej pár minut pečení.;-)

Krásný recept, právě potřebuji něco upéct a nemám vajíčko,t akže super. Jen mám strach, aby se to povedlo. Chlebíčky jsou skoro vždy super, ale sladké...hrůza! většinou nedopečené, když do toho píchnu špejlí, tak se to propadne a má buchta zákalec. A pořád nevím, co dělám špatně, když postupuji přesně podle receptů :-(

Mila (neregistrovaný/á) Já jsem dala program "základní" na chleba, takže se normálně míchá. Ale pokud máš i program na kynuté těsto, klidně to dej. Já jsem trochu začátečník, tak jsem zazmatkovala:-8, výsledek byl nakonec dobrý:-) Ŕekla bych v tvém případě by byl fajn program "sladký chleba";-) To já mám nějak jinak, nemám takový program.

Mám dotaz - ta štola se dá v pekárně jen na * pečení*, těsto se nemíchá?Já mám totiž na pekárně pečení bez míchání,tak nevím jaký mám nastavit program ,jestli jako *na dort či sladký chleba* podle toho jestli to má trochu nakynout- díky za odpověd

Jani, ta štola vypadá báječně:yes: Už si ukládám a dávám bodík:yes::yes:

Trochu mi praskla, ale jinak je super a říkám si, lepší prasklá, než propadlá;-)

Tématické fráze:
stola z domaci pekarny, domácí štola, štola z pekárny, štola v domácí pekárně, vánoční štola z domácí pekárny, štola v pekárně, vánoční štola v domácí pekářně, domácí pekárna štola, štola recept, drážďanská štola, vánoční štola z pekárny, zákalec, stola domaci pekarna, domácí pekárna recepty štola, pečeme v pekárně, stola pekarna, štola do domácí pekárny, domaci stola recept, recept na vanočni štolu, prasklá varná deska

Suroviny:
mléko, cukr vanilkový, mouka polohrubá, tuk hera, cukr, droždí sušené, sůl, rozinky, mandle, ořechy, máslo

Přidat fotografie receptu