Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzske brambory trochu jinak....vynikajici

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenoura

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupat, nakrájet na středně silná kolečka a ve vrstvě naklást na dno zapékací nádoby a posypat podravkou. Na brambory naklást nakrájenou klobásu a na ni kolečka nakrájeného vejce na tvrdo. Krok 2: Na závěr dát druhou vrstvu brambor a slabě posypat podravkou. Ve smetaně rozšlehat alespoň 2 nebo 3 vejce a podravku a zalít navrstvené brambory. Krok 3: Zapékat při 180°C nejdříve se zavřenou nádobou a když jsou brambory měkké, tak odklopit a dopéct dozlatova.

Zveřejněno 7. 7. 2009

Poznámka autora lenoura

Mozno poklast platkovym syrem na zaver zapekani....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzske brambory trochu jinak....vynikajici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwvr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzske brambory trochu jinak....vynikajici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

tak se musim priznat, ze jsem pres 20 let zastavala nazor, ze ty prave francouzaky jsou jen s uzeninou a uvarenym vejcem a nic jineho nejde aby se to nepokazilo... vcera jsem teda ty zaslehane vajicka pridala... a musim rict, ze to bylo lepsi! Nebylo to tak suche a manzelovi chutnalo taky lip...:-K

Já dělám také ze syrových brambor, ale kažkou vrstvu brambor osolím, opepřím a opravdu jen trošičku posypu hladkou moukou. Jinak vajíčko, salám - prostě co libo. Moukou to dostane zvláštní, ale dobrou chuť.

Dana Němcová 23. 11. 2014 09:12
Podle receptu tam nedáváme Podravku,ani klobásu,stačí točený salám,buď nakrájený na plátky,nebo na kostičky a trochu opečený na pánvičce,pustí šťávu a je to chutnější.Také tam dávám hodně usmažené cibule,mňam.

Pridávam fotku,sú :-p:-p:-*

Stepanka 9. 9. 2014 18:56
Zkoušela jsem a opravdu výborný. :)

Zítra vyzkouším, přidám ještě hrášek, ale vypadá to super:-)

Určo výborný.Francouzské brambory je moje nejoblíbenější jídlo od mala.My tam dáváme krom brambor,vajec,smetany a sýru aidamu také nivu,slaninu a navrch sýrovou omáčku.Nebál bych se klidně kombinovat masem a jednou sem si tam dal i fazolky.Jinak výborná je k francouzským okurka.:yes:

vobec neni treba sa bat tych surovych zemiakov a kapusty-zeli, treba to piect pomalsie,najskor zakryte a potom odkryte dopiect

líbí se mi :-p za mě plus, že není potřeba vařit brambory předem...mám ráda jednoduchou a rychlou přípravu...dělám podobně, jen vše na kostičky a nedávala jsem vařená vejce...vyzkouším a uvidím...ale není důvod, proč by nechutnalo :-p;-):yes:

Francouzské brambory taky dělám ze syrových brambor,ale nedávám tam vařená vajíčka. Vajíčkama je potom zaleju.

Moc dobré;-) Zase něco, co tady je a opravdu skvělé, zase nějak jinak.:yes:

No, vybusna, právě jsem na to myslela, na to zelí, jenže, pokud je to ze syrových brambor, tak by mohly být trochu problémy se změknutím právě těch brambor

ja kym som este robila fr.zemiaky, tak som ich prekladala kyslou kapustou.....

Taky na to koukám,že bych zítra udělala nšco kde není maso(i když je tam salám),uvidíme :-p:-D

Hmmm, inspirace opět.:-p Ne teda, že by to bylo něco úplně nového, ale já měla v plánu zrovna zítra na přání přítele udělat francouzské brambory:-), tak proč ne tyhle, že jo?;-)

Tématické fráze:
francouzske brambory, francouzské brambory recept, francouzské brambory ze syrových brambor, recepty francouzské brambory, fr.brambory, francouzské brambory z vařených brambor, francouzské brambory na smetaně, fr. brambory, francouzské recepty, fr brambory, francouzský brambory, pravé francouzské brambory, jak udělat francouzké brambory, francuzske brambory, recept na francouské brambory, francouzske brambory smetana, zapékané brambory petra janů, recept na francouzke brambory, jak udelat francouske brambory, vynikající recepty

Suroviny:
brambory, vejce, vejce, klobása, smetana ke šlehání, podravka, pepř mletý

Přidat fotografie receptu