Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 624 kJ /
8 036 kcal
Bílkoviny119,41 g
Tuky370,22 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 3,96 g
Sůl1,52 g
Sacharidy1 044,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkú múku preosejeme na pracovnú dosku, pridám štipku soli. Do rajnice dám maslo, cukor, med a nad parou nechám roztopiť. Keď sa hmota roztopí, pridám do nej sódu, smotanu a napokon aj vajcia a všetko zmiešam, túto hmotu pridávam a zamiešavam do múky a napokon všetko spolu zmiesim. Dôležité je cesto dobre vypracovať, aby sa nelepilo.
Nie je potrebné cesto nechať odpočívať, ihneď som ho priamo na pečiacom papieri rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm. Vyvaľkané časti cesta ukladám aj s papierom na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem piecť. Až keď mám všetky vyvaľkané, zapínam rúru a nechám vyhriať na 180 st. Pečiem postupne 7 min., nikdy sa nesmie prekročiť pečenie ani o minútu, lebo cesto bude lámavé a nevsaje do seba krém. Upečené pláty ukladám opäť na seba aj s papierom, pokiaľ ich naplním. Krok 2: Kým sa pláty chladia, pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlaté klasy, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne po lyžici pridávam vychladnutý puding. Napokon spolu všetko ešte vyšľahám. Krém rozdelím na dve časti a jednu časť vrátim do robota a pridám k nemu kakao a vymiešam. Krémy dám stuhnúť do chladničky. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodný plát natriem horúci lekvár, keď lekvár stuhne, natriem naň kakaový krém a položím druhý plát. Teraz dám na sporák lekvár rozohriať. V deci vody rozmiešam jeden balík Zlatého klasu, pridám ho k lekváru a uvarím hustú kašu a ešte za horúca ju lejem na druhý plát a ihneď zakryjem tretím plátom. Tretí plát natriem tenkou vrstvou horúceho lekváru a natriem bielym krémom. Zostavený koláč zakryjem papierom, položím naň krájaciu dosku a zaťažím 4 kg cukru a uložím na celú noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň pripravím polevu. Bielu čokoládu nechám roztopiť nad parou a pridám zbytok lekváru, potom polejem vrch a opäť uložím do chladničky stuhnúť. Vychladnutý koláč krájam na rezy horúcim nožom.

Zveřejněno 22. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Yk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Yk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
top recepty rezy, holandský rez, recept na orlandske rezy, holandsky krém, holanské řezy, 4 pl medu

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, med, soda jedlá, smetana, mléko, zlatý klas, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao holandské, čokoláda bílá, máslo, džem

Přidat fotografie receptu