Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortový korpus vanilkový

Chcete upéct skvělý dort vanilkové chutí? Zkuste to podle naší vymazlené a podrobně popsané receptury. Pokud korpus dobře upečete, už jenom vyberete některý z chutných krému, dozdobíte polevou či potahovací hmotou. Oslavenec bude spokojen.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 613 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny73,80 g
Tuky79,41 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 640 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy259,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mističce smícháme žloutky, olej, mléko a vanilku. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Krok 2: Jakmile máme sníh krásně tuhý, odložíme mixér, vezmeme metličku a vmícháme žloutkovou směs. Nyní už jen postupně a hlavně opatrně přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Krok 3: Dáme do formy, u které dno vyložíme pečicím papírem. Pečeme přibližně 45 min při 160 °C. Upečený korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a prořízneme.

Zveřejněno 29. 9. 2018

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Uvedené množství používám do kulaté formy o průměru 20cm. Na dort o průměru 25cm dělám korpus z 9 vajec.

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortový korpus vanilkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPrY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortový korpus vanilkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPrY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Z mandlové jsem ještě nepekla :-)

srettka:
Lze použít samotné strouhané vlašáky :yes: (Jsou jen poněkud tučnější, ale levnější:-)
Na rozdíl od mandlí (mandlová mouka jsou mleté mandle - blanšírované, ale stačí i neloupané) je korpus z ořechů aromatičtější. :-)
(mezi cukráři se traduje, že na pečení jsou lepší ty z loňské sklizně)

Tématické fráze:
bezlepkový piškotový korpus, korpus z mandlové mouky, piškot z mandlové mouky, bezlepkový korpus, dortový korpus z mandlové mouky, bezlepkovy korpus na dort z mandlove mouky, bezlepkovy piskot, mandlový korpus, mandlová mouka piškot, bezlepkový piškotový dortový korpus, piškotový dortový korpus, piškotový korpus z mandlové mouky, bezlepkový korpus bez mouky, piskot bezlepkove z hladké mouky, piškotový korpus, recept na piškotový korpus, piškotové těsto s mandlové mouky, bezlepkovy korpus recept, recept na bezlepkový piškot, piškotový korpus bez lepku

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, olej, mléko, prášek do pečiva, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu