Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky jako z cukrárny

Věnečky z odpalovaného těsta jsou sice náročné na přípravu, ale v tomto případě si lehce ušetříme práci na krému. Na věnečky připravíme standardně odpalované tukové těsto a po jejich upečení je naplníme máslovým krémem z nevařeného pudinku.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 022 kJ /
2 395 kcal
Bílkoviny52,49 g
Tuky186,43 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 553 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy124,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osolenou vodu dáme vařit, přidáme tuk. Když je tuk úplně rozpuštěný, přidáme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hladká jednotná hmota. Pozor, aby se hmota nepřipálila. Hmotu odstavíme, necháme vychladit. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně, po jednom, 3 celá vejce. Krok 2: Směsí plníme pevný zdobící sáček s větší zdobící špičkou. Věnečky stříkáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Pečeme na cca 170 °C přibližně 30 minut, podle trouby. Během prvních 15 min troubu vůbec neotevíráme. Poté troubu necháme pootevřenou pomocí vařečky a dopečeme. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Krok 4: Krém: pudink ušleháme s rumovým cukrem a mlékem. Postupně přidáme změklé máslo a ušleháme do hladkého krému. Krok 5: Vychladlé věnečky prokrojíme a plníme krémem. Pocukrujeme nebo použijeme fondánovou polevu.

TIP: Časté chyby při přípravě věnečků. Poradíme, jak se jim vyhnout

Zveřejněno 1. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x48P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x48P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-K:-K IvettaG posílám bodík věnečky jsou úžasné. Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tento je nejlepší:. Konečně jsem spokojená.:-K:-K:-K:-K

:-K:-K:-K:-K:-K

:-K

tyto věnečky se ihned po vyndání rozřezávají nebo až studené?

finneta: Studené

Věnečky máš přímo výstavní, jen se sliny sbíhají......:yes:

Tématické fráze:
věnečky recept, recept na věnečky, silikonový sáček na věnečky, cukrárna věnečky, venecky ze 100%tuku, krémové věnečky, zdobici sacek na venecky, silikonový zdobící sáček na věnečky, venecky, sacek na venecky, silikonové věnečky, venecky joko z cukrarny, zdobící trubička na věnečky, věnečky ze 100 tuku, domácí věnečky ze 100% tuku, recepty z cukrárny, top recepty nejlepší věnečky 100 tuk, venečky ze 100 bez tuku, cukrárna recepty, cukrárna olé

Suroviny:
voda, sůl, tuk, mouka hladká, vejce, pudink vanilkový olé bez vaření, cukr, mléko, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu