Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný než drobenkový.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

forma o průměru 20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 442 kJ /
1 301 kcal
Bílkoviny49,13 g
Tuky40,81 g
Vláknina19,36 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy174,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 190 °C. Vymažeme plech na pečení.
Změklé máslo smícháme s moukou a cukrem a vzniklé těsto vtlačíme do formy. Krok 2: Oloupanou a nakrájenou rebarboru smícháme s nastrouhaným čerstvým zázvorem, cukrem a moukou a rozložíme na těsto. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 190 °C asi na 15 minut. Krok 4: Jogurt (zakysanku či tvaroh) smícháme s cukrem, moukou a vejci, nalijeme na předpečený koláč a dopečeme na 175 °C, dokud není střed pevný. Krok 5: Krájíme po vychladnutí.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 2. 10. 2018

Poznámka autorky isindy

Pokud máte formu s odnímatelným dnem, doporučuji podložit plechem, tuk z máslového korpusu trochu proteče dnem formy, tak at si nezaneřádíte troubu.

Zkombinovala jsem dva recepty z netu a vůbec nelituji, už mě jen drobenková varianta nebaví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMno

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMno

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i foto :-K paráda

V receptu je 20másla, myšleno 20 g másla nebo 200 g másla?

Eva Linnertova: 20g - doplněno, omlouvám se.

Hmm, ty nikdy nezklameš, co? :-)

Tématické fráze:
rebarborový koláč bez drobenky, rebarbora recepty, recept koláč z rebarbory bez drobenky, rebarborový koláč, křehký rebarborový koláč, křehký rebarborový koláč s drobenkou, rebarborový koláč s drobenkou bez tuku s s jogurtem, rebarborovy kolac bez tvarohu, linnertova, krehky kolac s rebarborou, rebarbora recept

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, rebarbora, zázvor čerstvý, cukr, mouka polohrubá, jogurt, cukr, vejce, mouka polohrubá, tuk

Přidat fotografie receptu