Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 021 kJ / 5 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,40 g |
Tuky | 345,87 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 3,13 g |
Sacharidy | 517,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, múku, pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vareškou zamiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. C a piekla sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý.
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, pistáciové pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala, preosiala do cesta a opatrne vareškou vmiešala. Aj zelené korpusy sa piekli 10 min. Všetky korpusy som nechala chladiť na mriežke. Plech 27x37 cm. Krok 2: Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala Zlatý klas, detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, postupne po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, napokon som pridala rum.
Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti. Do prvého krému som pridala na malé kocky nakrájané mandarinky. Do druhého krému som nastrúhala citrónovú kôru a pridala aj šťavu. Do tretieho som pridala 1 PL rum. Krémy som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na spodok som položila zelený korpus, natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela krém s mandarinkami. Položila som ružový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a potrela citrónovým krémom. Zakryla som ho opäť ružovým korpusom, ktorý som natrela krémom s rumovou príchuťou a zakryla som ho posledným korpusom. Zaťažila som koláč 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila do chladničky. Keď sa vychladil, krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, pistáciové pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala, preosiala do cesta a opatrne vareškou vmiešala. Aj zelené korpusy sa piekli 10 min. Všetky korpusy som nechala chladiť na mriežke. Plech 27x37 cm. Krok 2: Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala Zlatý klas, detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, postupne po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, napokon som pridala rum.
Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti. Do prvého krému som pridala na malé kocky nakrájané mandarinky. Do druhého krému som nastrúhala citrónovú kôru a pridala aj šťavu. Do tretieho som pridala 1 PL rum. Krémy som uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na spodok som položila zelený korpus, natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela krém s mandarinkami. Položila som ružový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a potrela citrónovým krémom. Zakryla som ho opäť ružovým korpusom, ktorý som natrela krémom s rumovou príchuťou a zakryla som ho posledným korpusom. Zaťažila som koláč 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila do chladničky. Keď sa vychladil, krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 3. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé řezy (vlastní recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6JKN
Moje poznámka
Veselé řezy (vlastní recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6JKN
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 6 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 3 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 6 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 11 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 11 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 13 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 14 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 14 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 15 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
pudink malinový,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
pudink pistáciový,
mléko,
krupice dětská,
zlatý klas,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
citron,
rum,
čokoláda bílá,
olej,
smetana,
máslo,
povidla meruňková
Komentáře (4)