Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na meruňkách

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 424 kJ /
818 kcal
Bílkoviny80,81 g
Tuky41,57 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 401 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozeřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec zakápneme worcesterem. Do jater nepícháme, obracíme pomocí kleští nebo obracečky. Krok 2: Hotová játra vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku vložíme cibuli pokrájenou na měsíčky a restujeme. Orestovanou cibuli mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a podusíme asi 2-3 minuty, aby změkla.
Přidáme na čtvrtky pokrájené okapané meruňky, osolíme, opepříme a ještě malou chvilku restujeme. Krok 3: Podáváme s bramborovou smetanovou kaší nebo šťouchanými bramborami. Na talíři játra osolíme a na ně poklademe směs meruněk a cibule.

Zveřejněno 3. 10. 2018

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám už asi 30 let, ale je skoro zapomenutý, snad stojí za zopakování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na meruňkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j464

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na meruňkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j464

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept za zopakování určitě stojí! Moc pěkné:yes:

Eja57: :-K děkuji, hezký den :-)

Tématické fráze:
vepřová játra, vepřová játra recepty, recepty z veprove jatry, meruńky a játra, vepřové játra

Suroviny:
játra vepřová, cibule, cibule červená, sádlo, meruňky, pepř, sůl, omáčka worcesterová, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu