Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto téměř na cokoliv ze tří surovin

S tímhle receptem vám přinášíme něco opravdu jedinečného, a to je výborné těsto, které je univerzální a bez obav ho můžete použít pro slané i sladké pečení. Teď už jen vymyslete, čím ho naplníte, a pusťte se do toho, je to opravdu snadné.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

malých taštiček cca 50 ks, šátečky cca 20 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 278 kJ /
2 218 kcal
Bílkoviny25,00 g
Tuky152,50 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy182,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklou Heru, tvaroh a mouku se špetkou soli vypracujeme v hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Z těsta se dají dělat záviny, taštičky a šátečky, takže další postup zvolíme podle toho, co chceme dělat. Krok 3: Těsto vyválíme a buď je použijeme na závin, který naplníme podle vlastní chuti (jablky, mákem, ořechy atd.), nebo vykrajujeme taštičky pomocí vykrajovátka a plníme je sladkou náplní (mák, povidla, oslazený tvaroh atd.). Krok 4: Taštičky se sladkou náplní upečeme do zlatova a pocukrujeme. Krok 5: Taštičky se slanou náplní - Nivu, Olešnický tvaroh, balkánský sýr nastrouháme nahrubo a smícháme.
Promíchanou směsí plníme taštičky, které pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem a posypeme semínky.
Pečeme do zlaté barvy. Krok 6: Pečeme na 190 °C zhruba 20 minut, ale sledujeme barvu pečiva.

TIP: Jak upéct jablečný závin

Zveřejněno 7. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto téměř na cokoliv ze tří surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOVv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto téměř na cokoliv ze tří surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOVv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

misula29: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Tak můj dnešní pokus taky s jablečnými povidly trochu zahuštěnými strouhaným perníkem a je to skvělé. Děkuji

:yes::yes::yes:<3<3<3 Dělala jsem dnes poprvé s domácími jablečnými povidly - jsou vynikající!!!!!! Použila jsem máslo. Doufám, že zbydou ještě na zítřek k snídani. Děkuji za recept!!!!!!

Jana Elisabeth: Já děkuji za vyzkoušení :-)

:yes:

Prosím a o jaký tvaroh se jedná:Tučný, polotučný nebo odtučněný.Děkuji:-)

Mirka55:
Na tučnosti nezáleží
Na obsahu syrovátky ano

Zobrazit 3 starší odpovědi

Rovnovážné těsto. Znám už z Mladého světa, no to je dlouho, byl to podpultový časopis ( pro mladší ročníky ).
Bylo s hladkou moukou. S máslem vynikající. Hodí se na šátečky s čímkoliv, štrúdl s čímkoliv, slané tyčinky, žabí tlamky, možností je přehršel. Mám ho raději než listové těsto, tedy hlavně to kupované. Pro začátečníky naprosto jedinečné, nedá se na něm nic zkazit.:yes: Jen bych tam uvedla teplotu pečení ( promiňte staré perfekcionistce, nemoc z povolání ).

Odeta Wollmanova: Uvedu;-) a děkuji :-8

Jani, děkuji, že jsi mi připomněla toto těsto! U nás doma velmi oblíbené! Dovolila jsem si přidat dvě fotky, jablkový a hruškový závin.:yes::yes::yes:

RubyRom: Díky moc za nádherné fotky Romi. :-8

Výborné,není třeba nic jiného dodávat:-):-D

goldina: ;-):-D:-K

Mám recept z hladké mouky je tedy vhodnější polohrubá.

Coleta: Já někdy dělám půl napůl ;-)

Znovu opakuji - komentáře, které nesouvisí s obsahem receptu, tj, jestli Hera nebo máslo atd, byly přesunuty sem https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4696&.... Pokud nemáte dotazy či připomínky k o b s a h u receptu, můžete v diskuzích, kdo komu kdy křivdil, o kritice dobrých receptů atd, pokračovat tam a neplevelit tady. Přesunuji tam i další nesouvisející komentáře, které píšete sem.:-//

hosta: Tak to odvolávám jelena, to už chápu. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Děkuji všem, kteří mi navzdory diskuze přidali body :-K

Toto těsto znám asi půl století. Když jsem začínala učit, tak ve školní jídelně kuchařky pekly dětem tyto šátečky plněné marmeládou a děti je milovaly - jak šátečky tak i kuchařky!!! A je to skutečně luxusní dobrota. A krásné jsou i fotky. <3

Diskuse k receptu byla přesunuta https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4696&...

doporucuji maslo, s Herou je to pro ty, co znaji rozdil skoro nejedle

Zobrazit 5 starších odpovědí

Já třeba tento recept neznám a jsem ráda že ho sem paní Remková vložila:-K

LLenule: To mne moc těší :-K

Tématické fráze:
satecky ze tri surovin, rohlíčky ze tří surovin, rovnovážné těsto, recepty podle surovin, tvarohové těsto ze tří surovin, testo na cokoliv, tvarohové šátečky ze tří surovin, koláčky ze tří surovin, tvarohové těszo ze tří, testo ze tri surovom, satecky ze tři suroviny, recept tvarohové šátečky ze tří surovin, tvrohové šátečky ze tří surovin, listové těsto ze tří surovin, satecky ze trech surovin, peceni ze tri suroviny, žabí tlamky, kolac ze tri surovin, těsto na koláče že tří suroviny, pečeme že tří surovin

Suroviny:
tuk hera, tvaroh, mouka polohrubá, sůl, mák, sýr, cukr moučkový, žloutek,

Přidat fotografie receptu