Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na badyánu

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 241 kJ /
297 kcal
Bílkoviny14,13 g
Tuky16,77 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky očistíme a promyjeme, tak, jak jsme zvyklí a nakrájíme je na širší plátky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na proužky, přidáme ledvinky, které zprudka orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Krok 2: Když se šťáva dostatečně vydusí, přidáme badyán, papriku nakrájenou na proužky, zauzený párek nakrájený na tenčí kolečka, opepříme, osolíme, přidáme vodu a dusíme dál. Krok 3: Když nám ledvinky změkly, tak omáčku zahustíme Solamylem, který rozpustíme v trošce vody. Chvíli povaříme, vyndáme z omáčky badyán a můžeme jít konzumovat.

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Byla to moje jedna z napínavých zkoušek improvizace, která mi vyšla skvěle. Badyán tomu jídlu dá úžasnou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na badyánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Ov

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na badyánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Ov

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborná chuť, úžasný zážitek. PS běžný pepř černý jsem nahradil aromatickým pepřem sečuánským. Nedávejte ho ale příliš, je opravdu výrazný.

Jo, jsem zapomněla, když je pak dusíš, jde už jen libá vůně:-!:-!:-!

No, Bibi byla rychlejší:-)

vybusna, pokud to uděláš, jak to dělá Bibi, nebo já, tak ne. Namočit už vyčištěné a nakrájené přez noc do mléka, nebo i kyšky, na druhý den je několikrát propláchni vřelou vodou a pak teprve spracuj podle libosti. Vepřové jsou fajn, ale hovězí vždycky jsou trochu cítit, ikdybych dělala nevím, co:-/

Výbušná, jen se vyjádři normálka, je to přece lidské a děláme to všichni bez výjimky:-D
Já ledvinky namočím přes noc do mléka už rozkrájené, aby to vzalo ten "puch", druhý den si v rychlovarné konvici několikrát uvařím vodu, aby byla vařící, ledvinky nasypu do síta a mnohokrát přeliju tou vařící vodou, nakonec je ještě proplachuju studenou, nechám okapat a tím jsou k použití bez jakéhokoli "fletoru";-) Je fakt, že někdo to nesnáší, proto je nejí a přitom by si je dali. Chce to tu chvilku vydržet, já osobně s tím problém nemám.:-)

bibi...necitit ladviny pri vareni po....no napisem to negustiozne, prepacte ale naozaj ma to zaujima...po moci?

Tématické fráze:
ledvinky recept, použití badyánu, vepřové ledvinky, vepřové ledvinky na slanině a cibulce, ledvinky recepty, do čeho namočit ledvinky, vepřové srdce, recepty ledvinky, recept-ledvinky, recept na ledvinky, aby zmekly veprove ledvinky, ledvinky na cibulce, vepřové ledvinky po uhersku, omacka na badyanu, pouziti badyanu do vareni, recepty ledviny na šťávě, "vepřové ledviny" recept, ledvinky

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, párky, badyán, solamyl, pepř, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu