Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrzák

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 207 kJ /
2 201 kcal
Bílkoviny120,23 g
Tuky18,26 g
Vláknina49,90 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy375,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D. Krok 2: Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.

Zveřejněno 14. 10. 2018

Poznámka autorky hosta

Název není hanlivým popisem receptu, ale regionálním názvem křupavých kořeněných placek z Vysočiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrzák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BXz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrzák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

...peču jen na pomaštěném plechu;-) www.recepty.cz/recept/mrzak-19439

Prečo je potrebné vytrieť plech sádlom, potom aj papier? Papier sa predsa na plech nepruilepí....:-O

hosta: ja na dno frknem trochu vody, tiež sa nekĺže...:-8

Zobrazit starší odpověď

Ano, přesně. babička toto jídlo dělala a moc nám chutnalo. Jen si nejsem jistá, zda tam bylo maso. Určitě hrubá krupice, brambory, bylinky a koření, ale nejspíš bezmasá, chudší varianta z Vysočiny. :-)

Jejda, já to taky znám. Úplně mi tohle jídlo vypadlo z paměti. Přitom mi hrozně moc chutnalo. Dělávala je babička a říkala mu držtička :-):yes: Určitě udělám a moc děkuji za připomenutí :-K

Toto jídlo znám pod názvem žebrák ;-):-K

<3 Joj, ale mám na to chuť!! <3

Tématické fráze:
mrzáci, jídlo mrzák, peceny mrzak, mrzáci recept, mrzák na na plech, top receptymrzak

Suroviny:
maso vepřové, škvarky, krupice pšeničná, majoránka, saturejka, pepř, sůl, česnek, vývar masový, sádlo

Přidat fotografie receptu