Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kuhnice kuhnice

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 766 kJ /
4 246 kcal
Bílkoviny104,03 g
Tuky260,17 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 5,45 g
Sůl13,52 g
Sacharidy356,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky. Krok 2: Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a restujeme 5 minut. Potom přisypeme žampiony a restujeme další 3 minutky. Přisypeme rýži a rychle osmažíme, cca 1 minutku. Krok 3: Z vývaru, který máme připravený v hrnci vedle, přidáme 1 naběračku k rýži. Stále mícháme, až tekutina zcela vsákne, přidáme další naběračku a takto dokola, dokud není rýže na skus. Trvá to cca 30 minut a spotřebujete téměř celý vývar. Nezapomeňte stále míchat! Krok 4: Když je rýže na skus, odstavíme a vhodíme zbylé máslo, hrst nastrouhaného parmezánu a hrst petrželky.
Podáváme posypané parmezánem.

Zveřejněno 16. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzgG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzgG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Já jsem se taky zamyslela :-D - a tak jsem recept upravila. Myslím, že je to lepší, než tápat komentáři;-)

Já používám rýži co se normálně vaří 25 min., v tomhle receptu se nevaří tak, že ji hodíte do vody, nejde to tak rychle :-))

Jsem se tez zamyslela a prijde mi, ze varit 30' ryzi na skus, je strasne moc. Ovsem ja jsem zvykla pouzivat ryzi kulatozrnnou (na skus potrebuje asi tak +-15') , tak se mozna zbytecne "zamyslim" :-)

bofinka: no ja varim basmati 10 minut .) a dobra zmena je misto anglicke pouzit trosku speku

Oprvdu použiješ celou kostku (čtvrtku) másla?

1974andrea: to ano, ale jiným směrem :-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
krémové rizoto s parmazánem, krémové žampionové rizoto, zampionove krémové rizoto, žampionové rizoto krémové, krémové rizoto, smetanové rizoto se žampiony, rizoto s parmazánem, rizoto že žampionů, rioto ze žampolny, žampionové rizoto recept, recept na žampiony, žampionová rizoto, rizoto se žampiony a parmazánem, ryzoto s parmezán, žampionové rizoto, rizoto a parmezínem, krémové žámpionové rizoto recept, top kremové risoto, žampionové rizoto petrželka parmazan, krémové zampionove rozoto

Suroviny:
vývar zeleninový, žampióny, rýže, parmazán, slanina anglická vcelku, cibule, petrželka, máslo

Přidat fotografie receptu