Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachrové dortíčky /vlastní recept/

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 673 kJ /
4 702 kcal
Bílkoviny66,76 g
Tuky300,52 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 518 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy410,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia s cukrom, vanilkou a maslom vymiešam do peny, pridám roztopenú čokoládu a zamiešam. Múku, prášok do pečiva zmiešam a pridám opatrne do cesta, napokon pridám rum. Plech vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem, zarovnám (v tomto prípade musí byt pekne rovné). Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečie sa 10 min. Presne tak urobím a upečiem i druhý korpus a oba nechám chladiť na mriežke. Krok 2: Parížsku šľahačku pripravím ešte večer a druhý deň, keď pečiem korpusy, ju iba v robote vyšľahám a nechám v chladničke.
Z týchto uvedených plátov okrúhlou fomičkou vykrojím párny počet koliesok. Pripravím čokoládovú polevu a polovicu koliesok potriem na vrchu polevou a uložím do chladničky stuhnúť.
Kým sa čokoláda chladí, odkrojky, teda zbytok korpusů po vykrojení, spotrebujem, aby nevyšli nazmar. Zbytky pomrvím, pridám k nim lekvár, hrozienka, drvené orechy a hmotu zmiešam. Z tejto hmoty formujem malé guľky ako orechy. Krok 3: Vyberiem z chladničky čokoládou natreté kolieska a z opačnej strany ich natriem marhuľovým lekvárom. Na spodok položím koliesko, s ktorým som nič nerobila, natriem ho lekvárom, na lekvárové koliesko do stredu položím guľku a priklopím kolieskom potretým lekvárom s čokoládou polevou a trošku pritlačím, aby sa kolieska spojili.
Aby tie guľky nebolo vidieť, ozdobím dokola stred kolieska vložením parížskej šľahačky do cukráskeho vrecka. Napokon ozdobím aj vrch.

Zveřejněno 22. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Jednoduché a veľmi chutné tortičky bez odpadu a ešte si v nich každý nájde, čo má rád. Do guliek vmiešate to, ča máte radi. Ja som použila orechy a hrozienka a spojila lekvárom, ale môžete použiť čokoľvek, aj kúsky čokolády a rôzne drobné cukríky a ovocie. Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachrové dortíčky /vlastní recept/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kx2M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachrové dortíčky /vlastní recept/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kx2M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Souhlasím s Eja57. Nenechte se otrávit! Sem chodí místo vlastní zábavy kázat,o tom co je pro všechny nejlepší pořád ty samé persony8-(:-//

Za vlastní recept se obecně dá pokládat jakýkoliv, kde není uvedený zdroj, i jakákoliv úprava receptů obecně známých (bohužel tady uvádění zdroje nějak vyšlo z mody). Tady by tomu asi více slušel název "variace na sachrdort" nebo podobně, protože psát v jedné větě o sachrdortu a o vlastním receptu je trochu zavádějící;-)
Jinak ten nápad se zpracováním okrojků těsta je moc pěkný, dortíčky jsou lákavé, ostatně jako všechny tvoje výtvory:-):yes:

Eja57: díky moc za tvuj názor...:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Vypadají krásně, ale sachr s pařížskou šlehačkou? Spíš pařížské než vídeňské, ne? :-Q

Izabella929: :-O proč hned uvažovat o tak radikálním řešení?
Komentáře pod recepty jsou určeny pro tuhle a podobnou slušnou diskuzi.....je to jen a pouze povídání si o receptu a polemizování ve slušné rovině. Netřeba hned uvažovat o mazání receptu :omg:
Dajda má kus pravdy, ale i tak máš možnost stávající název receptu zachovat.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
dorty recepty, korpus na vykrojeni, pařížské mini dortíčky, sachrové išelské dortíčky, dzem do sacherova dortu, vídeňské sachrové krychličky, sachrové mini dortíčky, sachrové dortíky cukroví recepty, sachrovy išelské dortíčky, recepty dortíčky, sahr dorty, dortíčky, mini dorticky s pařížskou šlehačkou, sachr mini, vídeňské čokoládové krychličky, mini dorticky jako sachr, sachr s pařížskou šlehačkou, vánoční sachr dortičky, sahr dortíčky, recept na mini sachr dortíčky

Suroviny:
vejce, cukr krystal, máslo, čokoláda hořká, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, šlehačka 33%, čokoláda hořká, čokoláda bílá, smeta-fix, ořechy mleté, rozinky, džem meruňkový

Přidat fotografie receptu