Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 746 kJ / 895 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,98 g |
| Tuky | 41,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 18,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.
Krok 2: Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda.
Krok 3: Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou.
Krok 4: Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou.
Krok 5: Dochutíme majoránkou a kdo může, tak i pár kapkami Tabasca.
Zveřejněno 2. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z fermentovaných salámů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l495
Moje poznámka
Guláš z fermentovaných salámů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l495
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 35 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 37 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 44 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaný salám,
fermentované uzeniny,
co je fermentovaný salám,
fermentovaná jídla,
recept na nápoj v sm00ty,
guláš z vysociny,
fermentované klobásy,
fermentovaná cibule,
recepty ze salamu,
fermentovane klobasy recepty,
fermentovaný salám recept,
fermentovaná jídla recepty,
co uvarit ze salamu
Suroviny:
salám vysočina,
klobása,
salám,
klobása ostravská,
sádlo,
cibule,
paprika sušená uzená,
koření gulášové,
sůl,
pepř,
majoránka,
tabasco
Komentáře (21)
Qalita neééééé...
No a cena? Jak pro koho, že
(leč raději toho nechejme a nechte to tu vyluxovat
Za ty různobarevné cibule apod. zde 4. 11. 2018 11:56:02 bych vás nejraději zulíbal
Ale avšak neučiním tak pouze z obavy, že bych to udělal z nevhodné strany a mohl být nařčen z análalpinismu
citace:
Brambory jsou významným zdrojem vitamínu C - jedna porce vařených brambor (180 g) ho obsahuje kolem 10 mg, což je jedna osmina denní dávky. Nové brambory obsahují přibližně dvojnásobné množství, což je asi čtvrtina denní doporučené dávky. Brambory jsou rovněž zdrojem vitamínů skupiny B. Jedna porce vařených brambor (180 g) obsahuje množství vitamínů B1, B6 a kyseliny listové, představující více než jednu šestinu denní dávky pro dospělé osoby. Jsou také významným zdrojem draslíku a obsahují malé množství hořčíku a železa.
K receptu nejsou žádné komentáře.