Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky z automatu Koruna

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout. Krok 2: Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší. Na pánvi rozpalte sádlo a opečte vepřenky z obou stran. Krok 3: Podávejte s chlebem, tatarkou nebo hořčicí a cibulí.

Zveřejněno 3. 11. 2018

Poznámka autorky Karolina09

Vepřenky dělali v automatu Koruna, mleté údajně ředili vodou. Otec vzpomínal, jak na ně s máti chodili za dob studií. U obrovského tálu stála nerudná paní, potírala ho rozpuštěným sádlem a sázela na něj jednu za druhou. Bez vyzvání jste museli udat - hořčice nebo tatarka.

A druhý den - na sádle s výpekem topinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky z automatu Koruna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkYO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky z automatu Koruna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkYO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Neni snad nikoho, kdo by na KORUNU nevzpominal se slzu v oku. Parky, bramboraky, veprenky, chlebicky, drzkova. A take lzice s diruu uprostred, aby je lide nekradli.

A co takhle pirohy na Nádraží Střed,to byl teprv mazec!

Překrásná vzpomínka na dáááávno prchlé mládí. Děkuju strašně moc. <3:-K

Eja57: Václavák je v současnosti směsicí středního východu a Afriky....:-//

Zobrazit starší odpověď

Jsem pamětník, taky jsem na ně chodila. Zkusím, díky.<3
A hambáč jednou v životě, když tu McD začínal dole na Václaváku. Ze zvědavosti.:no: To radši vždycky tu karcinogenní klobásu, když tam ještě byly ty buřtstánky.

Karolina09: :-K:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Pamatuji, že se do masa přidávala také paprika. ;-)

Dajda: znám bez, také je to na nich vidět, že jsou světlé

Hezké retro! :-K
Pro NEpamětníky - kam se hrabe McD hambáč. Já zásadně s hořčicí, cibule....
Z mletého ve vaničce z hypersuper bych to tedy nezkoušela:-((, ale jinak ledová voda do mletého masa je dobrý trik, není to o šizení masa, ale o dosažení dobré konzistence.
Karol - dala bych si:-*

yanull: tuky jsou všeobecně nositelem chuti, v Maďarsku na trzích prodávali x-druhů mleté papriky v sádle a i takový kmín nadrcený v hmoždíři, přidá-li se na závěr sádlo, získá jen na intenzitě.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
vepřenky, václavské vepřenky, vepřenky z vepřového masa, vepřenky z václaváku, přidat ledovou tříšť do mletého masa, vepřenky recept, buřtstánky na václaváku, recept na vepřenky, recepty z mletého vepřového masa vepřenky, recepty z mletého masa veprenky, \"koruna\" na václaváku, vepřenky z václaváku

Suroviny:
maso vepřové mleté, sůl, pepř mletý, sádlo vepřové, chléb, tatarská omáčka, hořčice, cibule

Přidat fotografie receptu