Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové v bylinkové cibuli

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 084 kJ /
976 kcal
Bílkoviny161,56 g
Tuky24,56 g
Vláknina14,94 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 410 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova. Krok 2: K osmaženému masu přisypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a drcený kmín dle chuti a bylinky. Smažíme do té doby, než cibule zesklovatí, pak zaklopíme a dusíme za občasného podlití vývarem nebo černým desetistupňovým pivem a promíchání, pod poklicí, na mírném ohni nebo v troubě do změknutí masa. Podléváme jen malým množstvím tekutiny a raději vícekrát, aby se vytvořil cibulovo-bylinkový sos. Krok 3: Pokud budeme dusit bylinkové kostky v troubě, doporučuji na posledních cca 25 minut přidat k masu i řádně očištěné menší brambory, které s masem dopečeme-dodusíme doměkka. Pokud budeme dusit v hrnci, podáváme maso se šťouchanými bramborami, noky nebo gnocchi. Přidat můžeme okapané kysané zelí.

Zveřejněno 4. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v bylinkové cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzVA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v bylinkové cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzVA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dušene vepřove, recepty z vepřového masa, vepřové maso recepty, dušené vepřové kostky, dušené vepřové maso recepty, vepřová plec na bylinkách, dušená vepřová krkovička, recept z veproveho masa z kotlety, dušené vepřové maso v bylinkové cibuli

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, kmín drcený, cibule, česnek, tymián, rozmarýn, sádlo, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu