Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 924 kJ /
938 kcal
Bílkoviny168,45 g
Tuky12,21 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a v kastrole osmažíme na sádle dohněda. V průběhu k němu přihodíme smažit i drobně krájenou cibuli a česnek, krájený na plátky. Krok 2: Vše osolíme, opepříme a přisypeme papriku, kterou promícháme s masem a necháme ji pustit barvu. Pak maso lehce podlijeme vývarem nebo vodou - nemá "plavat" nebo být zcela potopené. Krok 3: Do kastrolu k masu vsypeme i libeček a v dlaních rozetřenou majoránku, přihodíme máslo. Po promíchání a ochutnání dosolíme (je-li třeba), kastrol zakryjeme, hodně ztlumíme teplotu a maso pomalu necháme dusit doměkka.
Podáváme s bramborem (mačkaným nebo kaší), příp. s bílým pečivem.

Zveřejněno 17. 11. 2018

Poznámka autorky cathleen

Recept mi poskytla kamarádka. Maso ve šťávě, která se nijak nezahušťuje, sušené bylinky se opravdu přidávají hned v počátku dušení. Párkrát jsem četla, že se to nemá, kvůli jejich možnému zhořknutí, ale není to pravda, není třeba se bát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGmR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGmR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Petra Dvor.: děkuji za pěknou fotku! :-K

luxus miluju hovezi<3

Dnes bude k obědu tato dobrota, pokud zbude i na zítra, to bude jen zázrak, věřím ze si všichni pochutname :-):-):-)

Klizka nema chybu:yes::-KTaktez muzu dosvedcit, ze pridat bylinky ze zacatku vareni dobre ochuti maso <3 aniz to zhorkne.

casino: :-D asi tak, no...
(Myslím, že víte dobře, co jsem tím chtěla říct.)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
hovězí s vínem a majoránkou, hovězí libeček kližkapomalu, sčesnekem,libečkem a majoránka, kdy přidat majoránku, dušená kližka, zhorknuti majoranky pri vareni, dušená kližka recept, dusenakližka, dusena kližka recepty, pomalu pečená kližka, zhorknuti majoranky, hovězí kližka recept, všechno co mám ráda.vonavá kližka, vsechno co mam rada klizka se zazvorem, hovězí libečkem, hovezi klizka dusena, hovězí klizka s cesnekem a majorankou

Suroviny:
kližka hovězí, vývar hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka, libeček sušený, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu