Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový dort

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 818 kJ /
2 586 kcal
Bílkoviny54,84 g
Tuky77,87 g
Vláknina15,55 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 410 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy408,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme do tuha s cukrem, pak přidáme za stálého šlehání postupně olej, žloutky a mouku. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí. Krok 2: Tvaroh, šlehačku a zavařeninu ušleháme, podle chuti přisladíme. Plátkovou želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do náplně. Krok 3: Vychladlý korpus vyndáme z formy a rozkrojíme. Jeden díl korpusu vrátíme do formy a po obvodu dáme pruh pečícího papíru. Nalijeme náplň a přiklopíme druhým dílem korpusu. Krok 4: Zavařeninu rozředíme tekutinou a dobře promícháme, přidáme želatinu a polijeme dort.
Dort uložíme do lednice nejlépe přes noc. Krok 5: Ztuhlý dort vyjmeme z formy.
Zavařeninu s troškou vody nebo rumu dobře promícháme a štětečkem potřeme boky dortu a pomocí špachtličky naneseme nastrouhanou čokoládu.
Škrabkou nastrouháme z dvoubarevné čokolády hoblinky na povrch dortu.

Zveřejněno 18. 11. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Dobrá rada. Pokud máte v zavařenině drobné kousky a chcete, aby byla hladká, vyklopte ji do kastrůlku, trochu zahřejte s troškou vody, promíchejte a přelijte přes jemné sítko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DnQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DnQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

<3<3:yes::yes:

Skvělý tip jak zpracovat rybízové marmošky- mám jich z letní sklizně plnou spíž. (Jinak je tajně přimíchávám k jahodovým.)

Krása...ještě v sezoně na ozdobu nahoru čerstvý rybíz červený a bílý....:yes:

Eja57: Děkuji

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
rybízový dort, dort krtkuv rybizovy, dort s rybizem, rybízové narozeninové dorty, rybizovy letni dort, náplně rybízový, ribizovy dort, poleva z rybizu, recepty na dorty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka hladká, tvaroh, šlehačka, zavařenina rybízová, cukr, želatina, zavařenina rybízová, voda, želatina, zavařenina rybízová, voda, čokoláda, čokoláda

Přidat fotografie receptu