Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené knedlíky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 627 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny37,68 g
Tuky86,52 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,83 g
Sacharidy99,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Krok 2: Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu. Krok 3: Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut dozlatova nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova. Krok 5: Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat. Krok 6: Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát... Podávat lze i ke gulášům, omáčkám...

Zveřejněno 18. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KrA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KrA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

U nás se tomu ŕíká nádivka :-) peču ji taky takhle zvlášť, nedávám ji dovnitř např do drůbeže. Nebo udělám jednu větši šišku a krájím na plátky;-)

maris: ...my nádivku pečeme v pekáčku nebo hřbetu a děláme jí bohatší, třeba s uzeným nebo pečeným masem, paprikou, hráškem, brokolicí a ta se ke všemu dalšímu, jako knedlík, nehodí;-) ...té slaniny se také nepřidává tolik, jako do případné nádivky ;-) ...tohle je spíš máslovější karlovarský knedlík;-)

Tématické fráze:
pečený knedlík, pecene knedliky, pečený karlovarský knedlík, pecene karlovarske knedlíky, knedlíky pecene, karlovarský knedlík pečený, pečeny knedlík recept, karlovarský knedlík pečený v troubě, pečeny knedlíky recept, karlovarský pečený knedlík v troubě, knedlík z z remosky, karlovarsky knedlik v troubě, knedlík pečený v troubě, karlovarský knedlík v trobě, knedlíky pečené v troubě, knetlik pečený v troubě, recept knedlík pečený v troubě, knedlíky s vejci v pečené v troubě, knedlík remoska, knedlíky v v pečený v troubě

Suroviny:
rohlík, máslo, pórek, vejce, mléko, květ muškátový

Přidat fotografie receptu