Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr v sladkokyselém nálevu

Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému nebo mraženému vám omáčku i ochutí.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

5 přesnídávkových skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie703 kJ /
168 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy42,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na nálev svaříme. Krok 2: Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Krok 3: Kopr opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno a naskládáme do sklenic. Krok 4: Zalijeme horkým nálevem. Skleničky otřeme, uzavřeme a sterilujeme 20 minut na 85 °C. Krok 5: Použijeme na přípravu koprové omáčky.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku

Zveřejněno 11. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopr v sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1Pl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopr v sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1Pl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jwww.toprecepty.cz/recept/5866-kopr-v-sladkokyselem...á na sporák dám starý hrnec a na dno utěrky na nádobí a potom poskládám zavařovací skleničky,aby se nedotýkaly. Zaleju skleničky,aby byly víčko bylo nad vodou cca 1 cm.potopené. Dám vařit a když voda dosáhne bodu varu tak hrnec odstavím z plotny. Potom opatrně vyndáš skleničky, dám na utěrku, zkontroluji, či je víčko dobře uzavřené a položím na utěrku víčkem dolu. Přikryji starou dekou a nechám aspoň přes noc vychladnout.

Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.

Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.

Nachos,na sporák dáš zavařovací či jinej hrnec.Do hrnce dáš na dno kus nějakého hadru a nebo jestli máš nízký pařák.Bývá u hrnců v sadě a hadr na něj.Na to naskládáš uzavřené skleničky ,aby se nedotýkaly a zaleješ vodou,aby byly potopené.Dáš vařit.Hlídáš si teploměrem teplotu a až budeš mít na teploměru 85-90°C,nastavíš čas na cca 20 min a při této teplotě(reguluješ stále teplotu!!!nesmí vřít!!!) necháš vařit těch 20 min.Pak vypneš,opatrně na utěrku vyndáš skleničky a otočíš víčkem dolu.Necháš vychladnout.;-)Není to nic složitého.Jen opatrně,aby ses neopařila.:-)

Zeptám se asi na pitmost, ale nikdy jsem nezavařovala, tak nevím co a jak, ale tím sterilováním se myslí, že je to v hrnci s vodou na plotně, že? Nechci to nějak zvorat.

Jani, my máme rádi takovou pikantnější koprečku a to s tím zavařeným koprem právě je:-p. Tak třeba příští rok, stojí za to vyzkoušet ( pokud teda kopr nesežerou slimáci, mšice atd.:-//:-D

Jani, škoda, že jsem si toho nevšimla dřív:-(. Bylo tolik kopru, tak jsem to všechno zamrazila.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
nakládaný kopr, sterilovaný kopr, nakládání kopru, sterilovaný kopr recept, zavaření kopru, kopr, jak sterilovat kopr, jak zavarit kopr, nakládaný kopr recept, kopr recepty, sterilování kopru, zavareny kopr, kopr nakládaný, nakládáme kopr, kopr zavaření, zavarovani kopru, kopr nakladani, nakládání kopru do octa, kopr sterilovaný, sladkokyselý nálev

Suroviny:
voda, ocet, cukr, sůl, kopr

Přidat fotografie receptu