Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové kytičky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivetazen

Náročný

Suroviny

Porce: asi 50 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 686 kJ /
5 183 kcal
Bílkoviny55,76 g
Tuky339,65 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy467,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy nebo na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, kakao, skořici a přidáme pokrájený nebo nastrouhaný tuk. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do mikroténového sáčku a asi na hodinu (nebo i do druhého dne) uložíme do lednice odpočinout Krok 2: Z těsta na pomoučeném vále vyválíme plát silný přibližně 0,5 cm a formičkami o průměru 3 cm vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 10 min. Je potřeba vyzkoušet, každá trouba peče jinak.
(Peču v elektrické troubě a když asi po 8-10 min. jdou kytičky na papíru posunout, jsou hotové.) Krok 3: Krém:
V míse vyšleháme měkké máslo s cukrem. Přidáme žloutky, rum a kakao a vyšleháme hladký krém.
Upozorňuji, že všechny suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu. Jinak se krém srazí. Krok 4: Vychladlé cukroví rozpočítáme na stejný počet stejných tvarů - 1/2 cukroví dáme na tác - spodní, pečenou stranou nahoru. Krém dáme do cukrářského sáčku a naneseme na cukroví. Přikryjeme druhou 1/2 cukroví.
(Tak si to dělám já. Ale to záleží na každé z vás, jak slepované cukroví plníte.) Krok 5: Slepené cukroví zdobíme rozehřátou čokoládou na vaření nebo čokoládovou polevou a hned opatrně položíme 1/2 lískového nebo vlašského ořechu nebo zdobíme dle vlastní fantazie.
Po zatuhnutí čokopolevy s oříškem ukládáme do krabic, či jiných nádob, které jdou uzavřít a uchováváme v chladu.

Zveřejněno 26. 11. 2018

Poznámka autorky Ivetazen

Na toto cukroví můžete použít jakýkoli máslový krém nebo plnit krém na jaký jste zvyklé.

Dělám více plněného druhu cukroví a tak si udělám máslový krém na všechno cukroví.

Originál receptu nemohu přidat, bylo to z nějakého časopisu, ale ten už nemám.

Možná, že ho některá kuchařinka má a přiloží, za což předem děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové kytičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGAL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové kytičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGAL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
skořicový krém do cukroví, skořicový krém na cukrovi, ořechovo skořicové cukroví, skořicové kytičky zdobené mandlí, skořicový máslový krém, cokoladovou skořicové cukroví, krém do skořicového cukroví, skoricove krém, krem na kytičky, lískové těsto, kyticky, skořicové cukroví jak ozdobit, slepovane ořechove kytičky, skořicové ořechové cukroví, cukrářská lukana, kremna skoricove hvezdicky, skořicové hvězdičky z lískových ořechů, skoricove cukrovi hned meke, krém na skořicové cukroví, skořicové hvězdičky s polevou lískové ořechy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, lukana, tuk, ořechy vlašské, kakao, skořice mletá, máslo, cukr moučkový, žloutek, rum, kakao, čokoláda na vaření,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu