Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí veka

Domácí pečivo získává v našich domácnostech na oblíbenosti. Nabízíme recept na domácí veku, ze které vykouzlíte nejeden lahodný obložený chlebíček. S pomocníkem v podobě domácí pekárny budete mít veku mnohem lepší než z obchodu.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby přípravy těsta v pekárně a kynutí těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby přípravy těsta v pekárně a kynutí těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 576 kJ /
2 050 kcal
Bílkoviny67,93 g
Tuky28,66 g
Vláknina15,83 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,56 g
Sůl11,21 g
Sacharidy372,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do pekárny vložíme všechny suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Krok 3: Těsto hlídáme a pokud je třeba, přidáme mouku či vodu. Těsto nesmí být lepivé. Krok 4: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vytvarujeme 2 šišky, které necháme na plechu ještě 25 minut kynout. Krok 5: Vykynuté veky potřeme vajíčkem a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova (25-30 minut).

TIP: Jak vybrat domácí pekárnu

Zveřejněno 11. 7. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Recept je koncipován na přípravu za pomoci domácí pekárny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí veka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y61K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí veka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y61K

Marie

Komentáře (27)

Veka byla výborná, nadýchaná, grilovací koření jsem nedávala, recept určitě budu používat. Díky!

Veka je moc dobrá.

Super recept, krásně se pracuje s těstem, mám dvě veky z tohoto množství.

Pardon, nafoukané těsto:-)

Super recept. Příště víc osolím (nedala jsem gril. koření). Moc nám chutná, žádné nefoukané těsto. Super. díky. :-p

Tak jsem upekla,neb nám na vánoce nevyšla a je teda fakt super......moc děkuji za bezva receptík,dala jsem i fotečku.Akorát příště asi udělám jednu ještě na půl,abych měla jakoby dvě bagetky a jednu veku.....:-K:-K:-K:-K:-K Dávám bodíka

Přidala jsem i fotečku mělo být. . .

Boubelindo, tak jsem dnes upekla veky podle Tvého receptu. Na Štědrý den jsem koupila v krámě něco tak otřesnýho, tak jsem si řekla, že na Silvestra budu mít pořádný veky. Jsou moooc dobrý, radši jsem je schovala, aby mi je tady nesnědli. Přidala jsem si fotečku a děkuji za pěkný recept. :yes::-)+15

Hella,moc díky za dobrý nápad s tou ruličkou,hned jak je budu dělat,tak zkusím.:-K.recept je skvělý,vždycky se povedli,i když byly někdy šišaté:-8.

Veky jsem dnes upekla a jsou výborné.Posílám bod.

Boubelindo:-)tak jsem dneska upekla veky od tebe a jsou moc dobré:-p.Posílám fotečku (jen je mám trošku světlejší,na troubu dnes stála fronta dalších dobrot;-) i boďku č.8 a díky za dobrý recept:-).

Hello - perfektní nápad - ráda ozkouším :yes::yes:

Aha, tak to si musím koupit kuchyňské útěrky!:-D:-))

Jani, já bych řekl, že to je pečící papír na plechu :-)) Hella níže to vysvětluje , MAMI :-))

Vysvětlete mi někdo ten papírový plech. To je nějaký karton, ne?:-O

Hello,to je dobrá vychytávka na kulaté veky :yes::yes::yes:,škoda,že jsem se nepodívala dopoledne,pekla jsem taky 2 veky.Peču veky podle tohoto receptu a vždycky jsou výborné...http://www.toprecepty.cz/recept/1512-housticky/

Hello to je mi líto, že to takle dopadlo, ale já jsem tento problém neměla. Těsto jsem neměla tuhé, ale vždy ho v pekárně hlídám a buď doliji vodu nebo přisypu mouku. Troubu mám horkovzdušnou a kůrčička se vždy udělá. Ještě jsem pomazala před pečením vajíčkem. Jinak dobrý tip při pečení.;-)

Dělala jsem dnes 2 druhy vek a pekla společně. Tyhle se pekly o 20 min déle a vůbec nechytaly barvu. Těsto bylo velmi tuhé, tužší než na nudle, až mi 3x vyhodilo nádobu z pekárny. Nemůžu přijít na to, čím to bylo, zkontrolovala jsem si, že jsem opravdu dala správné množství tekutiny i mouky. Nicméně po upečení je veka velmi dobrá a měkká i když kůrka vysušená. Určitě zkusím znovu, abych to vychytala.
Dělala jsem 2 z polovičního množství. Dovolím si přidat fotku, jak jsem vyřešila potřebu, aby byla veka po upečení kulatá. Stačí si přepůlit ruličku papíru, která vám zbyde po kuchyňských utěrkách a vyložit pečícím papírem (viz foto).

Drobku - velmi vtipné :-D:-D

Drobku :-D:-D:-D

:-) Boubelindo, k nám chodí někdy návštěvy u kterých bych uvítal kdyby se utloukly. I veku bych jim na to upekl, ale oni ne a ne.:-D

Díky za recept+bodík:-p:-)):yes:

Tak už je v oblíbených:-):-)A samozdřejmě bodík:yes:

Tu a tam veku děláme podle jiš uveřejněnému receptu( když nekoupíme hotovou a najednou se ohlásí návštěva). Ale tato je speciál a jistě bude dobrá. Vyzkouším. +bodík

Veka vypadá opravdu krásně, snad by se dala zpracovat stejně i bez pekárny, ale netroufám si. Pekárnu nemám, ale vidím tu podobný recept pro ruční zpracování. I tak dávám bodík:yes:

Je opravdu výborná, dneska jsem dělala a návštěva se mohla utlouct.:-D:-D

To si ukládám, neměla jsem někde nic podobného a ještě nezkoušela;-):yes:

Tématické fráze:
domácí veka, veka z domácí pekárny, veka recept, recept na domácí veku, domácí veka recept, domaci veky, recept veka, recept domácí veka, recepty domaci veka, výborná domácí veka, veka v domácí pekárně, domácí pekárna veka, veka z pekárny, recepty na domácí pekárna veka, recept na veku, veka domaci, veka domácí pekárna, testo na veku, veka, recepty domácí veka recept

Suroviny:
voda, olej, sůl, koření grilovací, mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, vejce

Přidat fotografie receptu