Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabíjačkové brambory

Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnicovinu nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak už jen okořenit, upéct v troubě a výborný oběd je hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

100 min (50 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm plátky. Krok 2: Brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 6-8 minut. Ihned je slijeme a propláchneme studenou vodou. Krok 3: Vhodný pekáček vymažeme sádlem a poklademe na něj vrstvu brambor. Krok 4: Brambory opepříme a poklademe prejtem. Pokud použijeme jitrnici, stáhneme ji ze střívka a rozděláme ji na kousky. Krok 5: Na vrstvu prejtu navrstvíme brambory a opepříme. Krok 6: Kysané zelí vymačkáme a podle chuti osladíme. Poklademe na brambory. Brambory posypeme sušenou cibulí. Krok 7: Sádlo rozpustíme a přidáme špetku mleté papriky na barvu. Brambory sádlem potřeme. Krok 8: Pečeme na 200 °C asi 30-40 minut. Nejprve pečeme 15 minut přikryté, pak odkryjeme.

TIP: Jak připravit jitrnice

Zveřejněno 30. 11. 2018

Poznámka autorky mika59

Je výborné udělat ještě jednu prostřední vrstvu s jelitovým prejtem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwBl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

tara23: Děkuji za vyzkoušení a zprávu:-K:-K

dnes jsem vařila k obědu, byla to moc dobrá změna

kimlo: Moc děkuji za vyzkoušení a krásné fotky..:-K:-K

Vyskúšal som, je to výborné, vďaka za recept. :yes:

Marie Svarcova: Vyborne jidlo . Nezapomenu , kdyz jsem byl pozvany do vesnicky na zabijacku u Prievidze . Samozrejme prvni byla domaci palena . Krev se michala do vychladnuti aby byla tekuta a potom baby prinesly bramboraky / haruľe/ s krvi . Fantazie od te doby jsem se s tim nesetkal .

:-)<3<3:-K

dobrá mňamka, dělám téměř stejně ... a dobré fotky ... :yes:

Jsou moc dobré, našla jsem je, bezva připomenutí, je třeba si to zopakovat. Máš je moc pěkné...https://www.toprecepty.cz/recept/50562-brambory-za...

Tak něco takového je :yes:, uloženo a brzy vyzkouším, já totiž ty zabijačkové jídla mám moc <3, moji hoši také :yes:

Robím podobné, ale nedávam prejt, ale tlačenku. ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/3444-brambory-zap...

casino: Veľmi pekný, nevšedný recept je ten váš s tlačenkou. Díky. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
zabijackove brambory, źabijackovy prejt zapeceny sbramborem, zabijačkové brambory recept, brambory recepty, zabiačkové brambory, kysané zelí s jelitovým prejtem, zelí s bramborem a jelitovým prejtem, kysane zelí, prejt brambor, brambor z prejtem, jak se pripravi prejt, prejt zapeceny mika59, zelí zapečené s jelitovym prejtem, tlacenka..brambory, recečpty s jelitovým prejtem, zabijackove jitrnice brambory, zabíječkové brambory, top recepty zabíjačkové brambory, zapečené brambory jelitovým prejtem, recepty z brambor, brambory recepty s obrázky

Suroviny:
brambory, zelí kysané, jitrnice, cibule sušená, sůl, pepř mletý, kmín celý, cukr, sádlo

Přidat fotografie receptu