Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 287 kJ /
308 kcal
Bílkoviny2,09 g
Tuky1,00 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí můžeme ponechat. Rozinky namočíme do trošky vody nebo sladšího vína. Krok 3: Pánev nasucho rozehřejeme, do ní následně dáme smažit připravená kachní prsa, nejprve kůží dolů a po úplném osmažení kůže dozlatova je otočíme a osmažíme i z druhé strany. Pokud chceme, můžeme kachní prsa dále smažit i ze všech stran, tj. i z boků a následně zabalit do alobalu a nechat tzv. dojít, nebo je přeložíme do pekáčku a vložíme je ještě na cca 8 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Krok 4: Během času, kdy máme v alobalu nebo troubě téměř hotová prsa, z pánve slijeme téměř všechen přebytečný tuk z vysmažené prsní kůže, do pánve přisypeme na kostky pokrájené ovoce, dle chuti čerstvě nastrouhanou kůru, cca lžíci citronové šťávy, rozinky i s vínem či vodou a na jemno nasekaný zázvor, který dodá ovocné směsi pikantnost. Po velmi krátkém osmažení na chviličku pánev zaklopíme a vše společně podusíme, je-li třeba, podlijeme vodou nebo vínem. Krok 5: Na závěr, po odklopení, zaprášíme ovoce zlehka škrobem, jen trochu, postačí jen taková větší špetka mezi prsty, ovoce promícháme, dosladíme lžičkou medu, přidáme pár lžic vody. Krok 6: Hotovou ovocnou směs nandáme na předehřátý talíř k další, námi vybrané příloze (kaše, šťouchané brambory, noky, opečené tousty...) a až na konec pokrájíme kachní prsa šikmo na plátky, které poskládáme na ovoce. Krok 7: Kdo nesmí nebo nemá rád med, může dosladit třtinovým cukrem nebo dá do pánve jako první zkaramelizovat s ovocem trochu cukru krupice.

Zveřejněno 30. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se sladko-pikantní přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyEW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachni prso s hruskou a jablkem, kachni prsa recept, kachní prsa s bramborové noky, kacní prsa na sladko, kachna na sladko, kachní prsa hruska, jak smazit kachni prsa s kuzi, kachní prso rozinky, kachni prsa na rozinkach

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, jablko, hruška, rozinky, voda, šťáva citronová, zázvor, med, solamyl

Přidat fotografie receptu