Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 339 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny268,96 g
Tuky45,00 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 661 mg
Sodík 1,72 g
Sůl4,47 g
Sacharidy7,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme a každou část dále načtvrtíme, naporcujeme na menší kousky, z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso rychle z obou stran opečeme a vyndáme. Krok 2: Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na ní osmahnuté kousky masa a na maso na tenké plátky nakrájený Hermelín. Vše zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 180°C cca hodinu, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžeme podlít lžící či dvěma vody. Krok 3: Podávala jsem s vařenými brambory. Je samozřejmé, že Hermelín se smetanou vytvoří jakési "hrudky" na mase, ale to je naprosto normální a na talíři pak velmi delikatesní.

Zveřejněno 1. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
smetanova omacka s hermelín, omáčka smetana hermelín, hermelínový smetanová omáčka, kureci na hermelinu, kuře s hermelinem a smetanou, kuřecí maso na smetaně s hermelínem, recept na kureci prsa z hermelinem

Suroviny:
prsa kuřecí, smetana zakysaná, sýr hermelín, cibule, koření kuře 7 bylin, sušená bazalka, sůl, olej, máslo

Přidat fotografie receptu