Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prokládaná krkovička

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 089 kJ /
499 kcal
Bílkoviny4,84 g
Tuky33,57 g
Vláknina9,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,00 g
Sacharidy42,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku.

Opět zakryjeme plátky slaniny a zalijeme částí marinády. Krok 2: Vrstvíme, dokud máme suroviny.

Poslední vrstvou je slanina zalitá marinádou.

NENÍ POTŘEBA SOLIT! Krok 3: Zakryté dáme do lednice přes noc marinovat. Krok 4: Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 1 hodinu.

Zveřejněno 11. 7. 2009

Poznámka autorky dzungila

Příloha - různě upravené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4811

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4811

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Dnes jsme měli k obědu.Musím říci,že jsem měla z tohoto receptu trochu obavy,nedokázala jsem si představit,jak to bude chutnat.Když jsem ochutnala marinádu,tak mi zrovna moc nechutnala.Ovšem po upečení se ty chutě tak dokonale propojili,že to nakonec byla vynikající mňamka.:yes:

Dadulo, to mě těší!;-) I u nás patří k oblíbeným jídlům.:-)

Dělala jsem a bylo to tak výborné, že mi bylo líto, že toho nebylo víc :-!:-! Já i přítel jsme se olizovali tak dlouho, že jsem musela koupit další krkovičku a zítra budu dělat zase :-8

tak jsem to lenošení u receptu nevydržela, jdu marinovat, zítra bude obídek jedna báseň :-p. Díky za inspiraci, věřím, že výsledek bude vynikající....

Vyzkoušeno a nemá to chybu!!! Je to opravdová mňamka!

Nene, Andrejko ;-), to je tvůj recept, zase takové zásadní inovace jsem neprovedla... Díky za něj :-).

:-p:yes::yes:

Eli, takže vlastně skoro nový recept, co?:-) Jsem ráda, že chutnalo a fotkám tleskám.:yes::-K

Andrejko, dnes došlo na tento recept a je to moc-moc dobré, maso je krásně šťavnaté :-p a přílohu jsem díky své lenosti vyrobila současně - prostě jsem pod maso dala brambory nakrájené na kostičky. A protože jsem měla otevřené pivo :-8, párkrát jsem ho tam při pečení cmrndla, čímž se vytvořila i dobrá šťávička...:-p
Bod jsem ti už poslala s prvním komentářem, takže teď už jen díky a pár obrázků...:-):-K

Určitě :-p. Právě jsem probrala všechny tvoje recepty a fakt mi některé utekly - hlavně ty z léta, to jsem vůbec nebyla na internetu. Takže jsem to napravila, potěšila se s tvými fotečkami a rozšířila stránky svých oblíbených receptů...;-):-K

Eli, tak vyzkoušej.;-) Vím, že při vaření používáš podobné suroviny, takže by ti tahle krkovička určitě chutnala.:-)

Tenhle recept mi totálně unikl :-O a přitom vypadá tak úžasně. :-p:yes: A ty překrásné fotky...
+:yes:

Tématické fráze:
recepty z krkovice, marinada na krkovicku, vepřová krkovice prokládaná, krkovička recepty, krkovička, krkovice recept, prokládaná vepřová krkovice, krkovice recepty, recepty z krkovičky, krkovička pro přátele, marinada krkovicka, pokrmy z krkovičky, recepty na pokrmy z krkovičky, recepty na krkovici, recepty s krkovicky, recept z krkovicky, mňamka z krkovičky, krkovice v troubě s brambory, prokládáná kotleta, recept z krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, cibule, česnek, olej, kečup sladký, koření grilovací, paprika sušená sladká, vegeta, pepř, kmín drcený, voda

Přidat fotografie receptu