Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová žebírka, salát coleslaw

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 772 kJ /
2 575 kcal
Bílkoviny61,53 g
Tuky121,49 g
Vláknina100,25 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 8,82 g
Sůl20,75 g
Sacharidy262,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup na žebra:
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka. Krok 2: Postup na coleslaw:
Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.

Zveřejněno 3. 12. 2018

Poznámka autora Jurgen.k

Recept na medová žebra jsou od Ivany Jindřichové Cat & Cook.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka, salát coleslaw

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q43R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka, salát coleslaw

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q43R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mnaam urcite mi bude chutit ukladam recept na vyskusanie:yes::yes::yes::yes:

Moc pěkné:yes: žádné prefabrikáty, doma namíchaná směs na marinování ( jistě lze sušený česnek a cibuli nahradit tímtéž v čerstvé formě nejlépe ve skoro tekuté formě), a POMALÉ pečení....možná nejhezčí recept na žebra zde...:-K

Eja57: :-) děkuji , to potěší, snažím se vždy dělat recepty s co nejčerstvějších surovin, je to potom úplně jiná gastronomie :yes:

Tématické fráze:
veprova zebra na medu se salatem coleslaw, žebírka na medu se salátem, pečená žebra a salát coleslaw, vepřová žebírka a salát coleslaw, vepřová žebírka s medovou omáčkou a salát coleslaw, medova zebirka se salatem, pečená žebra na medu se salatem coleslaw, top recepty salat coleslaw, recept na medové žebírka, pecena zebirka se salatem coleslaw, vepřová žebírka na medu coleslaw, žebírka s medovou omáčkou asalátem coleslaw, medové žebírka se salátem z zelí a mrkve, vepřová žebírka s coleslaw, medová žebírka, vepřová žebírka, coleslaw, uzená žebra a salát koleslaw, marinované žebra se salátem coleslav, recept pečená zebra a salát coleslav, pečená žebra na na medu se salátem coleslaw

Suroviny:
žebra vepřová, paprika sušená uzená, cibule, česnek sušený, chilli, sůl, pepř černý, hořčice, kečup sladký, med tekutý, petrželka, chléb, cibule, celer, mrkev, zelí bílé, sůl, majonéza, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu