Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky se zelím - zelníky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 447 kJ /
1 063 kcal
Bílkoviny126,42 g
Tuky36,98 g
Vláknina14,84 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 2,48 g
Sůl5,92 g
Sacharidy50,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně zbylé z minulého dne), protlak, vejce, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vše řádně promícháme a dle potřeby přidáme přidáme trochu hrubé mouky. Mouky nedáváme moc, směs by měla být vláčná, jako pojidlo tam již máme vejce a brambory. Krok 2: Ze směsi tvarujeme mokrou rukou placičky, které smažíme v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem z obou stran dozlatova. Hotové dáme okapat na ubrousek. Krok 3: Podáváme s vařeným bramborem, kaší... Výborné jsou i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako rychlé občerstvení s chlebem a hořčicí. Krok 4: Lze upéct i jako sekanou, například ve srnčím hřbetu, který vymažeme sádlem, naplníme směsí, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 45 minut, dozlatova.

Zveřejněno 14. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky se zelím - zelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4JE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky se zelím - zelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4JE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Hezký recept a hezká debata:yes:
Klukodvody - normy ano, ale je spousta jídel, které se pod stejným názvem vaří v každém kraji jinak...a naopak úplně stejné jídlo se v každém kraji jinak jmenuje....
A to pomíjím lidovou tvořivost na různých "žracích" webech:-D

Eja57: Zdravím a také máš pravdu. Někdy se fakt divím co to je? Jasně je to i podle krajů, ale když stojíš v kuchyni víc jak 55 let, tak to máš nějak v krvi. Ale jistě jste pochopili, že to není kritika, jen takové upozornění na to, jak to znám. Ale určitě si ty karbanátky- zelníky udělám. Krásné Vánoční svátky všem.:-K:-K:-K:-K:-K

Máš pravdu. Já dělám zelníky jako bramboráky se zelím. To víš. Po tolika letech ve všech možných kuchyních mám zažité, že jsme na jídeláky dávali názvy tak jak byli v normách a všichni věděli co si dají. Dneska vlastně ani nevím, co si objednávám. Také dobré, je to potom docela překvápko.:-D:-D:-D:-D

klukodvody: ...díky:-K ...jako zelníky jsem recept kdysi dávno "podědil" ...znám zelníky i kynuté, pak jako placky s bramborami syrovými i vařenými, na způsob bramboráků, litý... Myslím, že zelník nebo zelňák má tolik podob, že už nikdo pořádně netuší pravost nebo levost..;-), proto jsem napsal do názvu i ty karbanátky se zelím;-)

Pěkný recept. Mám rád Tvoje recepty, mají styl i fantazii. Nechci radit, ale smazal bych ty zelníky, to je jiný recept.;-):yes:

Tématické fráze:
karbanátky se zelím, karbenátky se zelím, karbanátky se se zelím, karbanátky z mletého masa a kysaného zelí, karbanatky ze zeli, karbanátek se zelím, karbenatky se zelí, karbanátky recepty, karbanátky recept, karbanátky k zelí, karbenatky zelí, karbenatky plnene zelím, karbenátky na zelím, co z vařeného zeli, karbenatek ze zelí, nejlepsi karbanátky se zelím, karbanatky z masa a zeli, karbemátky ze zelím, karbenátky z mletého masa a kysaného zelí, recepty karbanátky

Suroviny:
míchané mleté maso, zelí kysané, protlak rajčatový, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, brambory, mouka hrubá, olej

Přidat fotografie receptu