Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Savojský řízek

Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a podáváme s brambory nebo s hranolky.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso na okraji nařízneme, aby se nekroutilo. Krok 2: Lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 3: V misce rozmícháme vidličkou bílky a těsně před smažením obalené maso namočíme do bílků a ihned z obou stran smažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky a s nakládanými okurkami.

Zveřejněno 14. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Savojský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n4KY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Savojský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n4KY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Když jsem šel poprvé na Kladensku/Mělnicku do hospody, nechápal jsem, co to ten savoják je a co s tím všichni mají. Teď už vím. Kdo nezná, nepochopí a může si tam dát klidně šunku...
Jediný, asi o trošku lepší řízek jsem měl ve Vídni z telecího. Ten ale teda nestál kilo i s hranolkama... :-D

kdyby nekoho zajimalo, co je opravdu savojsky rizek. tak tady je moc hezky popsany

https://www.labuznik.cz/recept/francouzsky-savojsk...

Frantiska: https://www.whipupitalian.com/cotolette-alla-valdo...
Tak takto ho znam zase ja , tedy v trojobalu, plneny sunkou a Fontinou. Celkem dost znamy recept, tez Côtelette à la valdotaine.

Opet nazev receptu odpovidajici lidove tvorivosti :-O

Takto dělám řízky už leta, aniž bych věděla, že to je Savojský řízek. Jen používám celé vajíčko místo bílků. Řízek nenasaje tolik tuku jako obalovaný v trojobalu a do omastku neopadává strouhanka a nepřipaluje se. <3

Tématické fráze:
savojský vepřový řízek, savoyský řízek, savojské řízky, savoysky řízek recept, veprovy savojsky rizek, savojak, recept sojský řízek, savojsky rizky, savojský vepřový řízek recept, recept na savojsky ryzek, savosky řízek recept, řízky savojský, savojskej rizek, savojak jak se dela, rizek, recept na savojský vepřový řízek, savojský, řízek bílek, svojský řízek, příprava savojského řízku

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, bílek, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu