Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 564 kJ / 1 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,49 g |
Tuky | 35,77 g |
Vláknina | 15,25 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 25,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar.
Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky, česnek utřeme a dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky nebo kostky.
Pár kostek dýně dáme bokem. Krok 2: Na troše oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 3: Dno pomalého hrnce vysteleme kolečky cibule, vložíme maso s opečenou cibulí, pokrájenou dýni, jarní cibulku, česnek, hořčici a přelijeme 2 dl teplé vody s rozpuštěným demi glace nebo bujonem, osolíme, opepříme a posypeme kuličkami červeného pepře.
Zapneme pomalení na 10 hodin LOW. Krok 4: Mezitím pár kostek dýně, kterou jsme dali bokem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli opéct do trouby, aby byly měkké, ale zároveň ještě křupavé. Krok 5: Když už máme hotovo a maso je měkké, vyndáme ho, necháme odpočinout a nakrájíme na plátky. Šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Servírujeme plátky masa, přelité omáčkou s opečenými kostkami dýně. Příloha může být jakákoliv, já volila špekové knedlíky s kapií.
Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky, česnek utřeme a dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky nebo kostky.
Pár kostek dýně dáme bokem. Krok 2: Na troše oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Krok 3: Dno pomalého hrnce vysteleme kolečky cibule, vložíme maso s opečenou cibulí, pokrájenou dýni, jarní cibulku, česnek, hořčici a přelijeme 2 dl teplé vody s rozpuštěným demi glace nebo bujonem, osolíme, opepříme a posypeme kuličkami červeného pepře.
Zapneme pomalení na 10 hodin LOW. Krok 4: Mezitím pár kostek dýně, kterou jsme dali bokem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli opéct do trouby, aby byly měkké, ale zároveň ještě křupavé. Krok 5: Když už máme hotovo a maso je měkké, vyndáme ho, necháme odpočinout a nakrájíme na plátky. Šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Servírujeme plátky masa, přelité omáčkou s opečenými kostkami dýně. Příloha může být jakákoliv, já volila špekové knedlíky s kapií.
Zveřejněno 19. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4GL
Moje poznámka
Vepřová plec s omáčkou dýňovo-zeleninovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4GL
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
vepřové plecko recepty,
hokaido a vepřová plec,
dynovozeleninova omacka,
vepřové plecko,
vepřová plec omáčka,
vepřová plec recepty,
vepřová plec recept,
recepty vepřová plec,
vepřova plec na zelenine
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
dýně hokkaido,
demi glace,
česnek,
cibulka jarní,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
pepř,
pepř červený,
voda,
olej
Komentáře (2)