Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren

Nadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami, rozinkami a ořechy, druhá oflambovaná na panáku alkoholu, podávaná s čerstvým ovocem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 449 kJ /
585 kcal
Bílkoviny33,80 g
Tuky5,53 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 745 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy98,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme mléko, ke kterému přidáme žloutky a promícháme. Krok 2: Přidáme špetku soli a oba vanilkové cukry. Zamícháme a postupně přidáváme mouku. Sypeme postupně, abysme v těstě neměli hrudky. Krok 3: Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který na dvakrát opatrně vmícháme do těsta. Krok 4: Na pánvi s vyšším okrajem rozpustíme máslo a přidáme první polovinu těsta. Přiklopíme a necháme asi minutu zatáhnout. Poté posypeme rozinkami (můžeme předem namočit v rumu). Krok 5: Opět přiklopíme a necháme těsto ještě zatáhnout. Těsto rozdělíme na čtvrtiny. Jednotlivé kousky otočíme, necháme těsto zatáhnout i z druhé strany a pak ho natrháme na kousky. Trhanec přendáme do misky s víkem, aby nevychladl. Krok 6: Na pánev nasypeme trochu cukru a necháme ho zkaramelizovat. Jakmile cukr zhnědne, přidáme trochu másla a necháme rozpustit. Krok 7: Poté na pánev nasypeme hrušky. Promícháme a k hruškám na pánev vrátíme zpět trhanec, který ještě krátce s hruškami prohřejeme. Krok 8: Hotový dezert přendáme na talíř, zasypeme moučkovým cukrem a vlašskými ořechy. Krok 9: Druhou část těsta připravíme stejně. Hotové těsto natrháme, zasypeme moučkovým cukrem a krátce prohřejeme, aby cukr zkaramelizoval. Krok 10: Poté na pánev nalijeme panáka višňovice a trhanec oflambujeme. Dezert na talíři dozdobíme jahodami, borůvkami a zasypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak správně postupovat při flambování?

Zveřejněno 12. 1. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygqR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygqR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes::yes: moc pěkné oba <3:-K

Dopiš prosím do receptu, jakou konzistenci by mělo to těsto mít, aby to nebylo moc tekuté nebo husté, já to ještě nedělala, ale vypadá to báječně! Hezky prosím! Hrušky z kompotu, nebo čerstvé???

dvevtroube: Díky za odpověď.

Zobrazit starší odpověď

Já trhanec také dělám, je moc dobrý, hlavně děti ho milují.

Tématické fráze:
císařský trhanec s jablky, trhanec recept, nejlepsi trhanec, recept na trhanec, recept na trhance, kaiserschmarrn recept cesky, císařskýtrhanec, císařký trhanec, flambování trhanec, top recept trhanec, recept trhanec, trhanec na panvi recept, recepty trhanec, tvarohový trhanec na pánev, youtubcísařský trhanece, trhanec videorecept, trhanec keiserschmarm, recept císařský trhanec s s jablky, recept-císařský na trhanec, tvarohový trhanec top recept

Suroviny:
mouka hladká, mléko, bílek, cukr vanilkový, rozinky, sůl, máslo, cukr moučkový, ovoce, ořechy, pyré ovocné, šlehačka, smetana zakysaná, alkohol, karamel

Přidat fotografie receptu