Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňáky

Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé, nebo studené, jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem, budou ideální jako občerstvení k fotbalovému, či hokejovému zápasu.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 615 kJ /
864 kcal
Bílkoviny53,36 g
Tuky56,12 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 5,84 g
Sůl14,42 g
Sacharidy29,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí vyždímáme a nálev dáme do mísy, kde budeme připravovat těsto. Zelí pokrájíme a dáme do mísy. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, mouku, kmín a sůl (pokud je zelí dost slané, nesolíme). Krok 3: Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto, o konzistence bramborákového těsta. Krok 4: Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

TIP: Jak smažit zdravěji

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky Paprika

K zelňákům doporučuji pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1ol

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1ol

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Právě jsem je dodělala a jsou skutečně moc dobré:yes:

Jednoduche,rychle a hlavne vyborne :yes: :-)

Blansch: ... :-O:-O ale v tomto receptu brambory nejsou ... tyto placky jsou ze zelí :-!

Zdravím, také dělám už léta a vždy osvědčeno. Dávám 500g hr.mouky na 1kg vařených brambor a přidávám jeden tvaroh ve vaničce a cibuli na kostičky. Je to taková dobrota, že sníme všechny placky ve dvou na posezení:-))

Výborný, rychlý, jednoduchý recept. Rozhodně bodík!

Mám vyzkoušené a jsou výborné! Přitom je to tak jednoduchý recept.
Díky za něj a posílám bodík.:yes:

Je fakt, že u nás na Zlínsku se nedělávají...dnes jsem je udělala poprvé a budeme je dělat fakt často:-KNabídla jsem i tchyni ( také nevěděla, co to zelňáky jsou) a i jí moc chutnalo! Posíláme bodík!

Díky za chválu. Jsem ráda, že chutnalo a že bude chutnat.;-)

Tož ty musiju byt fajne:-* Určitě si zrobim, děvucho :-K +8

mňam:yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala, jen dovitř jsem dala celý plátek uzené krkovičky. Moc dobré:yes:

:yes::yes:

Papričko, vypadá to úžasně. Rádi chodíme s manželem na pivko a posedět s přáteli, tak určitě udělám. Zajímavá je i varianta od Jendy, jen už mi to trošku víc připomíná bramborák. Bibinko a ty se nám také pochlub, jak děláš ty?
A bodík letííííí:yes:

Není to tak dlouho, co tady zelové placičky byly:-)). http://www.toprecepty.cz/recept/5296-zelove-placic...

Také jsem už zelňáky dělala, ale z jiného těsta, pekla jsem je v troubě, ale tyto vypadají ještě lepší :-)Musím je brzy udělat :-D Bodík:yes:

Tématické fráze:
zelňáky, recept na pravé zelňáky, zelnaky recept, zelove placky, zelňáky z kysaného zelí, recept na zelnaky, výborné zelňáky, top recepty zelnáky, recept zelňáky, zelnak, recepty.cz zelnáky, recepty zelňáky, zelňák recept, zelňáky z vařeného zelí, recepty na zelnáky, zelové karbenátky, zelňáky z tvarohu, kynuté zelňáky, zelňáky recepty, zelňáky v troubě

Suroviny:
zelí kysané, uzenina, vejce, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu