Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicové brambory

Pečené brambory jsou ideální přílohou nejen ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat i samotné. Vyzkoušejte brambory, okořeněné směsí kečupu, česneku a hrubozrnné hořčice. Mají příjemně pikantní a lehce nakyslou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 996 kJ /
955 kcal
Bílkoviny17,57 g
Tuky33,62 g
Vláknina19,47 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 678 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy136,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190-200 °C. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a namočíme na 10 minut do studené vody. Poté je slijeme a osušíme. Krok 3: Ve větší míse rozmícháme všechny suroviny a přidáme brambory. Promícháme je tak, aby byly všechny obalené. Krok 4: Brambory vysypeme na plech, který vložíme do trouby a pečeme při 190-200 °C doměkka a dozlatova. Ihned podáváme.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 22. 1. 2019

Poznámka autorky mika59

Dobu pečení berte jako orientační a řiďte se zkušeností se svou troubou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lkj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lkj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Simona Skolakova: stalo se něco smutného?

satelit: Jana už Vám neodpoví;-(

satelit: To nevíte, nebo si děláte srandu?

JanaDorazinova: Hrubozrnná hořčice - to je její název, podle čeho se pozná?? Děkuji.

Dobrý nápad. Jednoduché a rychlé :-)

Vyzkoušim;-)

Dělal jsem v mikrovlnce Whirlpool na talíři Crisp 18 min. Přidal jsem tymián. Opravdu dobré. Přidáno foto.:yes:

Dnesj jsem vyzkoušela, jsou dobré. Přidala jsem fotku, máme rádi hodně opečené.:yes:

Brambory byly výborné.....nestihla jsem ani fotku<3:-K:yes:

ja106b: Děkuji moc..;-):-K martinice: :-K:-K

<3:yes::yes::yes::yes: Musím koupit hrubozrnnou hořčici :-D

Tématické fráze:
horcicove brambory, hořčicové brambory recept, horticove brambory, brambory top recepty, recept horcicove brambory, bramborove recepty, pečené brambory hrubozrnná hořčice kečup česnek, hořčicové zemáky, hořčicové brambory puvod receptu, hořčicové bramor, brambory s hořčicové, recept brambory, recepty z brambor, hočicové brambory

Suroviny:
brambory, majonéza, hořčice hrubozrnná, hořčice plnotučná, kečup pikantní, olej, česnek sušený, sůl, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu