Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řeznický zabijačkový guláš

Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je guláš vynikající.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 130 min

160 min (30 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 100 kJ /
2 175 kcal
Bílkoviny177,68 g
Tuky156,02 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 636 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy14,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinku očistíme, nakrájíme, spaříme a propláchneme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky. Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli do hněda. Krok 4: Maso a vnitřnosti vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 200 ml vody. Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba. Krok 6: Po 1,5 hodiny přidáme do pekáče rozdrobený krajíc chleba bez kůrky. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170 °C. Krok 7: Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa. Krok 8: Podáváme s chlebem.

TIP: Podrobný návod jak připravit zabijačkový guláš

Zveřejněno 22. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řeznický zabijačkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MlJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řeznický zabijačkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MlJ

Komentáře (8)

přesně tenhle recept jsem našla ve starém sešitě po babičce. jen je tam ještě 1 srdíčko. Ale to už je detail. Guláš je moc dobrý <3

Taky jsme dělali zabijačku, guláš jsem podlévala pivem ( ano, i u nás na jižní Moravě známe pivo ). Řezník mi málem líbal ruku. Recept je hodně podobný. Guláš je moc dobrý.:-): U nás se maso na protvanu nechá zhnědnut na plynové plotýnce a potom dá do trouby.

<3<3<3

Přepadla mě nostalgie,když jsme před léty zabíjeli a tak jsem vyzkoušel tento recept a musím uznat,že to byla pochoutka pro celou rodinu

ano, prihodim maso a podliju a dusim

1974andrea:
No, je více způsobů na přípravu gulášového základu; dokonce i restování masa s cibulí, že :-)
Povězte mi ale, z jakého důvodu maso před dušením restujete? :-K

No, konečně rcp, kde se nakostkované maso nezatahuje!:yes::-):-K

casino: Co vy pořád máte s tím zatahováním masa? Vy, když děláte guláš, tak maso nejdřív s cibulí neorestujete dohněda? Vy vhodíte maso jenom na cibuli a hned ho dusíte?

Jinak tenhle zabijačkový guláš vypadá dobře :yes:

Tématické fráze:
zabijačkový guláš, zabijačkový guláš bez papriky, zabijačkový guláš recept, recept na zabijačkový gulaš, zabijeckovy gulasv pekaci, klasický zabíjačkový guláš, řeznicky gulas, zabijackovy gulas zeli, zabijacka recepty, zabijačkový guláš z trouby, zabijackoveho gulase, jak se dělá zabiječkový guláš recept, recepty zabíjačkový guláš recept, zabijačkový pekáč recept, zabijačkové recepty, zabijeckový guláš z pekáče, zabijackovy gulas podle řeznika recept, cibuli osmahneme na sádle do hněda, zabijačkový pečení chleba, zabijackovy gulas videorecept

Suroviny:
plecko, bůček, játra vepřová, ledvinky vepřové, cibule, sádlo, bobkový list, kmín drcený, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká, chléb, vývar masový

Přidat fotografie receptu