Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový koláč s jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 426 kJ /
4 165 kcal
Bílkoviny58,73 g
Tuky138,53 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy651,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupejte, vykrojte jadřinec a pokrájejte na drobné kostičky či plátky. Máte-li jablka tvrdá, krájejte na menší kousky. Já použila sladké, už dost měkké kožené renety, zatím z vlastní sklizně. Krok 2: Z mouky, prášku do pečiva a změklého másla udělejte drobenku. Do ní rychle zapracujte studenou vodu, ochucenou citronovou šťávou. Vypracujte vláčné nelepivé těsto. A zapněte troubu, vyhřejte ji na 180 st.C. Krok 3: Koláčovou formu můžete vymazat máslem, pokud máte nepřilnavou, tak to není ani nutné. Těsto vymačkejte do formy - i do vyšších krajů a hustě posypte pokrájenými jablky. Krok 4: Zakysané smetany s cukrem, vejcem a moukou prošlehejte metličkou a směsí zalijte jablka. Dejte péci, po deseti minutách můžete troubu stáhnout na 160 st.C (podle vašich zkušeností, já pekla v horkovzdušné). Celková doba pečení je cca 35-40 minut - do zezlátnutí povrchu.
Nechte důkladně vychladnout - a před podáváním můžete pocukrovat.

Zveřejněno 26. 1. 2019

Poznámka autorky hosta

Podle maďarských stránek bidista.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lmj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Lmj

Marie

Komentáře (6)

Tak jsem vyzkoušela a je moc dobrý. Namočila jsem si ruce a tak šlo těsto dobře vytvarovat do formy. Dala jsem hodně jablek i zakysané smetany, takže jsem pekla dlouho, ale výsledek bezva.

janah57: Nepleťte si prosím mililitry a gramy, 1 mililitr mouky rozhodně neváží 1 gram!

450ml mouky nejsou 2 hrnky, nebo to jsou fakt velké hrnky. Dva plné běžné hrnky mouky váží cca 380g(ml). Na kulatou formu průměru 31 cm až až, klidně mohlo být méně. 450 ml zřejmě na velký plech. Cukr do smetany jsem použila moučkový a pouze 200g. Konečný výsledek? Korpus tvrdý, koláč mě celkově zklamal. Opakovat nebudu. Podotýkám, že v pečení nejsem nováček.

Paráda po tolika letech strávených v Asii, se nemůžu nabažit českých moučníků, super recept úplně se mi sbíhají sliny.<3

krásne, výborné a pritom jednoduché, to mám rada.

:yes::yes:

Tématické fráze:
jablkový krémový kolač, jablkový koláč, kremovy kolac s tvarohem a jablky, koláče z jablek, jablkový koláč na kostičky, koláč s jablky na kostičky, kolac s piskotama, krémový koláč, maďarský vrstvený koláč, recepty s jablky, krémový loláč s jablky, mrkvový koláč s tvarohem, kolac s jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, šťáva citronová, máslo, jablko, smetana zakysaná, cukr, vejce, mouka hladká

Přidat fotografie receptu