Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíkové nebo toustové kapsy

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Knedlík před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve, aby se s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho o pokojové teplotě. Knedlík krájíme na slabší plátky, kdy vždy jeden plátek dokrojíme zcela a druhý nedokrojíme, tím tak vytvoříme kapsu, kterou uvnitř potřeme česnekovou pastou nebo pestem, hořčicí... Stejně tak pracujeme i s toustovým chlebem. Krok 2: Do kapes zastrčíme slabý plátek uzeniny, do které ještě vložíme ukrojený slabší plátek sýru dle chuti. Takto připravené knedlíkové / toustové kapsy lehce přimáčkneme a obalíme v řádně rozšlehaných vejcích, která osolíme a dochutíme dle vlastní chuti pepřem, paprikou (pálivou, uzenou...), bylinkami (pažitka, petrželka...) a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 3: Podáváme se zeleninovými saláty dle chuti. Pokud zbude, dají se jíst i vychladlé.

Zveřejněno 27. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíkové nebo toustové kapsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Gv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíkové nebo toustové kapsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Gv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tousty recepty se slaninou

Suroviny:
knedlík houskový, šunka, sýr, pasta česneková, vejce, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu