Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Yukhoe (jihokorejský tatarák)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tantal Tantal

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 615 kJ /
386 kcal
Bílkoviny8,72 g
Tuky22,63 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy36,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Krok 2: Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme. Krok 3: Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej a utřený česnek se zázvorem). Důkladně promícháme s masem. Krok 4: Nashi a salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme na servírovací talíř. Krok 5: Tatarák dáme na servírovací talíř k salátové okurce nashi, na tatarák dáme do středu žloutek a posypeme sezamem.

Zveřejněno 30. 1. 2019

Poznámka autora Tantal

Nashi je japonská hruška.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yukhoe (jihokorejský tatarák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OB1r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yukhoe (jihokorejský tatarák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OB1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

"sezamová semínka"
Asi pražená, nebo se pletu? :-)

casino: Asi takhle já jsem tam jedl i s opraženými semínky i neopraženými, s černým sezamem atd., nejvíce mi zachutnalo s těmi neopraženými, ale pokud chcete, určitě se opražit můžou, to už je na chuti člověka. :-)

Možná špatně vidím, ale co je příloha? Nebo se to maso baští jen tak, s tou hromadou zelené kachní potravy ?:-D

Tantal: Myslím, že jsem viděla pár japonských pořadů o vaření a úprava jídel je opravdu na nejvyšší úrovni. A bylo dost zarážející, že tyto praktiky jsou schopni uplatňovat i u domácího jídla. To mě dost překvapilo. Dokonalost sama. Přitom ty jejich kuchyně doma, mají velikost o něco větší než pánský kapesník!:-D:-D:-D
O Asii , co se týče kuchyně, toho vím minimum, ale jedna věc mě opravdu překvapila, co všechno dokáží udělat z vepřového ucha , to smažené a vařené ucho co dávají dětem , jako křupky k televizi, to mě docela položilo.:-D Nevím , nepamatuji se ,možná to bylo Thajsko, nebo tak někde!:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Souhlasím s Janou:yes: Mám ráda tataráky "jiné" tj. bez kečupu a hořčice...
Ale otázečka, spíše technická :-) ...krásná prezentace ... tak jsem si představila, že vmíchávám žloutek do masa ...a do toho se mi tam motají ty nudličky nashi a okurky do jednoho velkého "knedlíku" ze kterého koukají ty nudličky....je to tak myšleno? Mi by to nějak svádělo udělat věnec a doprostřed s malým odstupem maso, aby bylo dost místa na vmíchání vajíčka, a nudličky si dávat až k jednotlivým soustům...Já mám obecně problém krásně naservírované jídlo "zničit" esteticky při jídle:-D

Tantal: :yes: děkuji, to už se mi líbí víc, jen co potkám vhodné maso tak vyzkouším :-K nestálo by za úvahu to připsat k receptu?

Zobrazit starší odpověď

:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tatarák, jiný než masový tatarák, hovězí med sezamový olej sojová omáčka

Suroviny:
svíčková hovězí, česnek, zázvor, med, olej sezamový, omáčka chilli, žloutek, okurka salátová, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu