Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 526 kJ /
1 321 kcal
Bílkoviny145,97 g
Tuky78,17 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,50 g
Sacharidy8,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny. Krok 2: Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají. Krok 3: Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Krok 4: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

TIP: Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit různé druhy kaše

Zveřejněno 1. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5rV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5rV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Tak rodinka je po skvělém obědě, leží, skučí, že se přenesli, ale že to nešlo nesníst vše, protože to bylo ,, COOL,, prostě výborné ;-) :yes:

Mahonny: Děkuji moc..:-K

Uvařeno, sice trochu jinak, ale reakce rodiny = 2. dcer a manželky maximální spokojenost ;-) :yes:

Mňam, jdu udělat rodině pozdní oběd. Super
:-K :yes:

Dobrý den, Zdenku,
moc děkuji za odpověď a hlavně rady :-D už se těším na tu dobrotu :yes:

zdenka.s: Není zač děkovat.Když můžu a mám o čem,tak se RÁD o zkušenost podělím.
Dej(te) vědět,jak to dopadlo.
Dobrou chuť :yes::-)

mika59: masíčko nám moc chutná :yes: tak mě napadlo ,jestli by šlo udělal šišku a upéct jako sekanou ? děkuji :-K

zdenka.s: Dobrý den.
Jde to a zkusil jsem na vlastní hu..(tedy ústa).Jen jsem šišku zabalil do alobalu,dal péct v uzavřeném pekáči asi 45 min.na 180 °C,odkryl,oddělal alobal a dopékal na kůrčičku.Šťáva se udržela.Popř.potírám po odkrytí alobalu rozšlehaným vajíčkem.
Zdenek.;-)

Dnes byly opět k obědu ,moc dobré :-K:yes:

Řízky byly dnes k obědu ,šťavnaté, pŕitom nenasáklé olejem.No,pochutnali jsme si.
Dala jsem jen goudu ,muž Hermelín nejí .
Rozhodně nebyly naposled .Pro mě je mika59 jistotou, která nezklame :-K

Opravdu ,,POVEDENÁ dobrota",chutná,šťavnatá.Lepší než námi oblíbený ,,holanďan".:yes:;-)

To je takový hooodně luxusní a skoro dietní :-8 "holanďan" marně se snažím si kousek vydloubnout z monitoru svého laptopu:yes:

Eja57: :-D Děkuji..;-)

Dnes vyzkoušeno :yes::-K:-K

Koubkova: Děkuji za vyzkoušení..;-) mám radost, že chutnalo..díky..:-K:-K

Jdu do toho,vytrhli jste mě trn z paty.V.plec mám,ale nemohl jsem se rozhodnout na co maso použiji.Ale dám k tomu šťouch.brambory.
DÍKY :yes:

Zdenek z Police: Teď už jen doufám, že bude chutnat...;-)

Tak přesně takhle (ale jen s tvrdým sýrem) ten řízek dělají u nás v jedné restauraci a občas si na něj dojdu. Zrovna dneska jsme na to s neteřkou vzpomínaly a měla jsem docela chuť si ho udělat.:yes:

"Ponorným mixerem vyšleháme..."
Ponorný mixer, zvaný též "tyčák" znám a mám už několikátý :yes:
Když ho ale pověřím, že aby zpracoval dohladka půl kila mletého masa a POUZE půl kelímku smetany, tak ve směsi akorát dělá otvory podle svého průměru a v podstatě pracuje pouze jako jakési kulaté šťouchadlo s motorem, v tomto případě takřka zbytečným...:-O
No, asi máte výkonnější udělátko, že ;-)

casino: Nedělám to poprvé a nemám s tím problém, vždy se mi maso dobře rozmělní..

To musí být dobrota:yes:

Tématické fráze:
slehany mlety řízek, dietní sekany vepřový rizek, slehane rizky, vepřový řízek se sýrem, syrove veprove rizky, pečené vepřové řízky se smetanou, řízek z mletého kuřecího se se sýrem a se smetanou, šlehaný řízek s mletého masa, holandsky vepřový řízek, řízek z mletého masa se sýrem, řízky se sýrem z mletého vepřového masa, vepřové řízky se strouhanym se syrem, maso obalíme ve vejci se smetenou a sýrem, jak udělat šťavnatý mletý řízek, veprovy rizek ze sýrem, pečené rizky se smetanou a sýrem, mleté řízky na smetaně, co udělat z tvrdým řízkem, slehany brambory, šťavnatý mletý řízek ze se se sýrem

Suroviny:
plec vepřová, smetana, sýr hermelín, sýr gouda, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, petrželka, mouka, vejce, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu