Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná vepřová pečeně po italsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 820 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny198,53 g
Tuky39,79 g
Vláknina21,65 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,85 g
Sacharidy51,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to půjde, když je necháme chvilku v mrazáku ztuhnout. Pak maso osolíme, opepříme a dáme do chladna odležet. Krok 2: Před tepelnou přípravou maso vyndáme z chladničky alespoň o hodinku dříve. Krok 3: Do zapékací mísy pokrájíme na klínky velkou cibuli, přidáme nasekaný česnek, pokrájená sušená rajčata, olivy dle chuti a snítku tymiánu. Přidáme cca 1 dl červeného vína. Na tuto směs položíme připravenou našpikovanou kotletu, kterou pokapeme olejem ze sušených rajčat. Krok 4: Zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny v předehřáté troubě na 200 stupňů doměkka, za občasného otočení masa a podlití vínem nebo již vývarem dle potřeby. Krok 5: Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem či kaší, kdy maso pokrájíme na plátky (můžeme odstranit kost) a doplníme na talíři zeleninovým výpekem se žampiony.

Zveřejněno 4. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwQM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně recept, vepř kotleta po*, susena kotleta po valassku, vepřov kotlety po italsku, kotleta po italsku, vepřová pečeně po valašsku, veprová plec po italsku, špikovaná vepřová pečeně, špikovaná vepřová kotleta videorecept, recepty z vepřové pečeně, veprova pecene co s ni, recept veprová kotleta v celku, špikovaná vepřová pečeně na houbách, křupavá pečeně po italsku, recepty z vepřové pečeně-kotlety, vepřová pečeně s kostí recept, vepřová pečeně recepty, recept na vepřovou kotletu v celku

Suroviny:
kotleta vepřová, pršut, sůl, pepř mletý, cibule, žampióny, rajče sušené, česnek, olivy, tymián, víno červené

Přidat fotografie receptu