Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák s kapary a máslovou polentou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 120 kJ /
507 kcal
Bílkoviny8,02 g
Tuky17,76 g
Vláknina5,53 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 405 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy75,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuňáka osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti.
Rybí steaky vyndáme a udržujeme je v teple. Do pánve přidáme kapary a prohřejeme je. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla, jemně krájenou petrželku a podle chuti dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Krok 2: Polentu připravíme podle návodu, promícháme s máslem a osolíme. Krok 3: Na talíře rozdělíme polentu a tuňáka přelitého máslovým sosem s kapary a petrželkou

Zveřejněno 6. 2. 2019

Poznámka autorky maris

Můžeme použít i bílé víno, které přilijeme ( cca 50 ml ) po opečení a vyndání steaků z pánve, necháme částečně vyvařit a teprve potom vmícháme máslo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák s kapary a máslovou polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozRB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák s kapary a máslovou polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozRB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tuňák recept, tunak na masle, sos tuňákem, recepty z tuňáka, recepty na tunaka, tuňák na másle recepty, tuňák v oleji recepty, recept tunak na citronové stave, tuňák nakaparech

Suroviny:
filet z tuňáka, šťáva citronová, kapary, pepř citronový, máslo, sůl, olej olivový, petržel, polenta instantní, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu