Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí řízky v sýrové krustě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie73 kJ /
18 kcal
Bílkoviny1,28 g
Tuky0,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy1,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky z jehněčí kýty naklepeme, osolíme a pokud chceme a nebo nemáme rádi tučné části, tak je odkrojíme. Krok 2: Každý řízek obalíme v mouce, ve vajíčku s mlékem a ve strouhance, kam přidáme 70-100 g tvrdého sýra, nejlépe 40 a více procent. Krok 3: Řízky klademe na pečící papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě na 180 st. cca 30 min. Během pečení aspoň jednou obrátíme. (trouba předem vyhřátá)

Zveřejněno 11. 2. 2019

Poznámka autorky JanaDorazinova

Příloha - nejlépe bramborová kaše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí řízky v sýrové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XK65

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí řízky v sýrové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XK65

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dnes bylo k obědu, přítel si pochvaloval. Jen jsem upravila strouhanku o sušený česnek a bylinky, výborně to dochutilo maso. (viděla jsem nedávno v nějakém pořadu u obalování lilku). <3:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
řízky z jehněčí kýty, jehněčí řízek recept, jehnecni rizki, jehněčí řízek, jehněčí kýta na rizky, recepty.na.jehneci, jehněčí rizek, řízky z jehněčí kýta recept, jehněčí řízky do trouby, řízek z jehněčího, jehněčí kýta řízek, řízky z jehněčího

Suroviny:
kýta jehněčí, mléko, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu