Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda Margot

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 14 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 739 kJ /
3 523 kcal
Bílkoviny72,48 g
Tuky249,16 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 788 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy233,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh. Krok 2: Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha. Krok 3: Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zveřejněno 11. 2. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Můžete ji po upečení, aby byla vláčnější, přikrýt mokrou vyždímanou utěrkou a nechat vystydnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZjV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Margot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZjV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pěkná roláda,:yes: jen tu náplň by to chtělo trošku více rozepsat..;-)

mika59: Nalila jsem šlehačku do mísy, nasypala jsem koupenou jahodovou smetanovou náplň Dr. Oetker, nezapnutým mixerem metlama malinko promíchala a pak vyšlehala do tuha. Okapané jahody jsem nakrájela na kousky a zlehka zamíchala do jahodové šlehačky a pak potřela studenou roládu a pevně pomocí papíru srulovala.:-K

Tématické fráze:
margot rolada, rolada margot, roláda z margot, mokre margot rezy, rolada s tycinkou margot, smetanova margot, jahodová smetanová náplň dr. oetker

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, čokoláda margot, olej, rum, šlehačka, kompot jahodový, čokoláda na vaření, tuk

Přidat fotografie receptu