Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobné ovoce ve vlastní šťávě

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru ). Krok 2: Do 3 dl fľaštičky dávam 3 lyžice kryštálového cukru. Krok 3: Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu ( streilizujem vo vodnom kúpeli ).

Zveřejněno 13. 7. 2009

Poznámka autorky tejaja

Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu.

Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať.

Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty.

Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobné ovoce ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5GX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobné ovoce ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5GX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Také to znám a mám odskoušené. Je to bezva.

:-p:-pmňam...dělám takto borůvky:yes::yes:bodík

opuncie - veškeré ovoce při 85 °C, švestky 30 min, meruňky 25 min. atd - nepoužívám vyloženě přezrálé ovoce ani nedozrálé a zhruba ta doba funguje mezi 20 - 30min. Obvykle na 20 min. vypnu troubu (zavařuju v troubě) a nechám dojít.Nestal se mi vážně žádný malér.

Ale já toto ster.neznám.Moc se mi to hodí.Díky.:-O:yes::yes::yes:

Špagetko, moc mě zaujalo sterilizování bez cukru. Můžeš mi říct, jak dlouho a na jakou teplotu sterilizuješ jaké ovoce? Děkuju.
Tejajo, dávám bod, protože ovoce prosypané cukrem znám a mám s ním dobrou zkušenost :-).

Já takhle dělám každé ovoce - meruňky, švestky, ... cukr nedávám vůbec a jen sterilizuju. Výhhodou je, že pak takto upravené ovoce můžetepoužít jakýmkoli způsobem, na jaký si vzpomenete ...

Mám odskúšané ríbezle aj višne. U nás to chutí.
(S višňovou šťavou som si potom spravila likér. Višne na puding a šťava mixnutá s vodkou...)

Tématické fráze:
meruňky ve vlastní šťávě, josta šťáva, josta šťáva recept, jošta sirup, rybíz ve vlastní šťávě, josta recepty, jošta kompot, ovoce josta, ostružiny ve vlastní štave, ovoce josta recepty, maliny ve vlastní šťávě, josta recepty štava, zavařená josta, josta likér, josta liker recept, josta ovoce recepty, sterilizování ovoce, visne ve vlastni stave, angrest ve vlastni stave, ovoce prosypané cukrem

Suroviny:
rybíz, maliny, rybíz černý, cukr krystal

Přidat fotografie receptu