Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v plechové krabici vydrží velmi dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
70 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,92 g |
Tuky | 217,24 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 654,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180° C. Neloupané mandle na suché pánvi opražíme, necháme zchladnout a spolu s loupanými nasekáme nahrubo.
Krok 2: Rozpustíme máslo a necháme stát stranou. V míse našleháme 4 vejce s cukrem a špetkou soli do bílé pěny podobně jako na piškot.
Krok 3: Do pěny prosejeme mouku se špetkou prášku do pečiva (nedávat víc, sušenky by při pečení praskaly), přidáme máslo, mandle a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, přendáme na vál nebo podložku a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, ze kterých vytvoříme válečky o průměru 3-4 cm podle délky plechu. Válečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, mírně je zploštíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Pečeme do zlatavé barvy 25-32 minut podle trouby. Ještě teplé ihned nakrájíme na proužky silné přibližně 2 cm.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Proužky poklademe řeznou stranou zpět na plech a dáme dosušit na 150° C asi na 15 minut.
Hotové sušenky uchováme v plechové krabici.
Jednoduché recepty na sušenky. Jak při přípravě postupovat
Zveřejněno 16. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Moje poznámka
Italské mandlové sušenky - Cantuccini
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZYK
Nejnovější recepty
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 7 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 1 hodinou
Borůvkové muffiny
NikolaV před 1 hodinou
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 2 hodinami
Čokoládový pohár s mascarpone
Mariis před 2 hodinami
Mléčné francouzské houstičky
Zuzkamo před 2 hodinami
Sypaný jablkový koláč
lacoji před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
jestedka před 3 hodinami
Pečené medvědí brambory
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
italské sušenky,
mandlové sušenky s medem,
sušenky recept,
italske cantucini,
mandlové sušenky recepty,
recept na italské cantussini,
italske susenky recepty,
susenky cantucini,
recept na cantucinni,
italske tvrde susenky,
italske susenky recept,
recept na italské sušenky,
italskémandlové,
italské sušenky,
kantučiny,
italské sušenky kantučiny,
cantuciny recet,
kantucini recept,
cantucinni recept,
sušenky z mandlové mouky italské
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
mandle,
mandle,
prášek do pečiva,
kůra citronová
Komentáře (11)