Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie716 kJ /
171 kcal
Bílkoviny7,29 g
Tuky0,52 g
Vláknina15,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso omyjeme. Pokud máme maso v celku, nakrájíme ho. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Kadeřavou kapustu pokrájíme na kousky. Česnek prolisujeme. Krok 2: V kastrolu vhodném do trouby rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, osolíme a necháme ze všech stran opékat. Podlijeme vodou a zakryté dáme dusit do trouby. Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme prolisovaný česnek, kapustu a podle potřeby dolijeme vodu. Necháme dusit v troubě, než kapusta změkne. Krok 4: Maso dáme na talířek a kapustu s cibulí a česnekem rozmixujeme na omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme na sporáku ještě prohřát.

Zveřejněno 19. 2. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Kadeřavá kapusta je jiná než klasická kapusta, nejen chuťově - má jiné listy i jinou barvu. Klasická kapusta je světlá, kadeřavá je tmavě zelená už před tepelnou úpravou. I po tepelné úpravě je tužší než klasická kapusta a její úprava trvá podstatně déle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZrX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZrX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Takže po zvážení jsem se rozhodla fotku nechat.

Casino, nebudu mazat ani recept, nevidím důvod proč.

Někteří možná mají čas trávit celé dny jen vařením, aranžováním a focením, ale jiní lítají celé dny kolem domácnosti a dítěte/dětí a zařizují miliony jiných věcí.

Barva kapusty je prostě taková, jaká je. Kdo čekal, že bude světle zelená, tak si měl přečíst suroviny - jedná se o kadeřavou kapustu, ne o klasickou hlávkovou. Kadeřavá kapusta je i v syrovém stavu výrazně tmavší než hlávková a je i tužší, proto její tepelná úprava trvá déle. Doplnila jsem to do poznámky.

tejaja: Díky Terezko! Měla jsem napsat rozdíl mezi hlávkovou a kadeřavou kapustou do poznámky, už to tam je.

Eja57: Je to trochu pracnější, můžou se klidně dát plátky masa. Měla jsem nudličky, tak jsem je použila.

Kapusta se nemusí mixovat, ale potom to nebude omáčka a tento recept je omáčka.

Pokud někdo uvaří, vyfotí a bude mít lepší fotečku, klidně ji sem může přidat.

Môj názor je taký, že aj keď sa vraví, že jeme aj očami, čo z pekného jedla, keď nechutí, však? Aj keď sto ľudí, sto chutí. Kučeravý kel pestujem na záhrade roky, a nedám naň dopustiť. A keď sa pozriem na obrázok, presne takto po tepelnej úprave vyzerá, je takejto farby. Je proste iný ako obyčajný kel. Našla by som tu dosť receptov, ktoré majú síce nádhernú fotku, ale keď to uvaríte, nie je to pravé orechové alebo to vyzerá úplne inak.
A je jedno, či pre deti alebo dospelých. Dieťa to nerieši, to len preberie to, čo mu my dospelí nakukáme.
Prosím ťa, nemaž tú fotku, prečo by si to robila? Patrí k receptu a vystihuje ho. Nie je to kamufláž.
Každý sme iný, ja osobne dám prednosť dobrému jedlu pred pekným. ;-) Moja sestra nikdy nemala v ústach jaternicu, nepasuje jej to na oči. A koľkí z nás sa po nej natiahnu a olizujú sa. Tak je to aj s kučeravým kelom. Každý nech si vyberie podľa seba, čo mu chutí a čo nie.;-)

Uznavam, ze fotka neni nejlepsi, rano ji smazu, na mobilu to nejde, tak az na notebooku. Ono dost casto zalezi i na tom, cim se foti...super fotak udela uplne jine fotky nez mobil, i kdyz casto to je naopak.

Neni to pro nejmensi, a i kdyby bylo, co by na tom bylo spatneho? Krom nereprezentativni fotky?

Kapustu jsem nedusila dlouho, ale je to kaderava kapusta, ne klasicka, takze potrebuje vzdycky trochu vic casu, je tuzsi. Nechtela js ji mit s kouskami, chtela js omacku, proto je rozmixovana. Chutove naprosto super.

Johanka128: Fotku nemaž, takto uvařené jídlo prostě tak vypadá...chuťově to bude určitě dobré.:-K

Pro mne je nepochopitelné lovit nudličky masa, abych mohla zbytek rozmixovat...buď nechám maso na plátky aby šlo rychle vyndat...nebo nemixuji - mixovat kadeřávek na omáčku mi přijde skoro škoda, do šťávy s masem a kapustou bych přidala na dokončení kousíček másla a :yes:

Zobrazit starší odpověď

Já bych tu kapustu určitě nemixovala, je to zbytečné, ba naopak, aby vynikla s tím masem, ale 100 lidí..100 chutí..je to na každém....;-)

mika59:
Také bych nemixoval, ale to už by pak nebyla omáčka, že:-)
Porovnat by se dalo např. s listovým špenátem: když ho mám, tak ho podávám jako bleskovku, ale stejně tak jej lze rozfofrovat na klasiku u nás nejznámější, nebo na polévku :-)
No, tady bych tu kapustu uvařil jako klasický kel :yes: a na vepřovém, či hovězím v kapustě není nic neobvyklého :-)

No, jestli z názvu nevypadlo "pro nejmenší", že ;-)

Veronika.Hrozna: Verčo, prosím tě, je nutné tady neustále rozvíjet komentáře, které jsou úplně mimo recept? Všímám si toho poslední dobou, že tady ke každému komentáři (hlavně v debatách s Casinem) máš potřebu se vyjádřit. Ku příkladu, který z tvých komentářů u toho receptu mu nějak prospěl? Myslím, že to není nutné, pokud se to netýká receptu. Od toho máte SZ, abyste si mohli psát věci k receptu nepatřící, třeba o focení jídel u vás doma. Nezlob se na mě, ale už je toho příliš a vím, že to vadí nejen mně, ale spoustě dalších uživatelů. ;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

Johanko, ve vší úctě, to jídlo na fotce vypadá fakt strašně, to bych nejedla ani v nemocnici (a že jsem z ní před necelým týdnem vylezla), není to ani hezké, ani to nevzbuzuje chuť si to uvařit....zkuste jídlo lépe prezentovat :-):-K

zizala: těžko říct, Johanka neuvádí čas, jak dlouho kapustu v té troubě mučila, nicméně se domnívám, že mixer ji jen dorazil, hlavní problém bude v době úpravy:-), ale i samotná konzistence omajdy působí trošku nedodělaně:-)

Zobrazit starší odpověď

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kapusta s hovězím masem, kapusta omacka, kapusta kadeřavá - recepty, recepty z hovězích nudliček, kapusta kadeřavá úprava

Suroviny:
cibule, česnek, kapusta, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu